• 272
    diğer maçların aksine dikkatimi çeken şey sivas'ın organize atakla ceza sahamıza giremeyişi oldu. bu açıdan iyi yoldayız diyebilirim. geçtiğimiz yılların aksine rakipler elini kolunu sallayarak, 30-40 metre top sürerek ceza sahamıza gelemiyor. bir sol stoper gelir bir de şu savunma anlayışını iyice oturtursak pis bir takım oluruz.

    hücumda ise fernando'yu kitlediler, ndaiye ve belhanda'yı da sindirmeye çalıştılar bu yüzden etkisiz kaldık gibi ama bence ilk yarıdaki futbolumuz kötü değildi yine de. rakip bizi kitlediğini sanmasına rağmen ektsra bir adam çıkardık sürekli. ilerleyen haftalarda bu işi daha güzel ve ezberlemiş şekilde yapabiliriz. tut ki yapamadık olsun yine önemli olan takım savunmasının ilerlemesi. galatasaray ligde bir şekilde golünü atar. önemli olan yememesi. hh ve riekerink dönemi bunu ispatladı zaten.

    ayrıca sosyal medyadaki sik kafalı tinercilerin yazdıklarını boş verin. galatasaray hücum yapamıyormuş da, organize atağı yokmuş da. adama sormazlar mı geçtiğimiz iki sezon tonla gol atmamıza rağmen neden altıncı ve dördüncü olduk diye. iki yıldır, şampiyon olan takım kadar gol atmamıza rağmen maç başı 1.5 gol yeme ortalaması yakaladığımız için sıçtık. takım savunmasını oturturken bırakın da hücum biraz eksik olsun. kaldı ki eksik falan da değiliz aksine atağa çıktığımızda toplu şekilde çıkıp takımın boyunu kısaltıyoruz. bunlar güzel şeyler.

    bu takım rijkaard'ın, bilic'in takımı gibi olacak diyenler var onları da boş verin. o iki takım da sezona manyak bir hücum isteğiyle ve açlığıyla başlamıştı ama savunmada verdikleri boşluklardan ileride sıkıntıya düşeceklerini anlıyordunuz. yahut o coşkunun, isteğin sezon boyu sürmeyeceği de açıktı ama bu galatasaray'ın opsiyonu bol. ister deli gibi önde basıp ilk yarıdan işi bitirir, isterse de topu rakibe verip açığını kollar.

    inşallah böyle devam ederiz. galatasaray hücum takımıdır arkadaş, iki yeyip 4 atalım diyen tayfa kafa ütüleyip tudor'a aykut kocaman muamelesi yapmazlarsa en kötü bu şekilde devam ederiz gibi geliyor bana. üstüne koyarsak zaten uçarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın