resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 12047
    kendisini bu kadar savunanı olması normal. iyi oynadığı zamanlar oldu, olmadı değil.

    ama, şu selçuk bu sezonki * galatasaray kadrosunda olsa ne değişir olmasa ne değişir? bunu düşünüyor mu acaba savunanlar?

    ne katıyor bize bu sezon? 0. hatta -1. östersunds felaketinin yönetim ve tudor ile birlikte başlıca 3 sorumlusundan birisi.

    1 - yönetim sorumlu: çünkü belhanda transferinde acele etmek yerine fernando transferinde acele etsek bile östersunds'u dümdüz edebilirdik.
    2 - tudor sorumlu: çünkü takımı hiç ve hiç hazırlayamadı bu maçlar için. sezon öncesi evet ama madem bu iş böyle, erkenden oynayacağımız belli izinleri daha kısa tutabilirdi, henüz gitmemiş elindeki oyunculardan da kısmen faydalanabilirdi.
    3 - selçuk suçlu: takımda önceki sezon kime karşı oynarsak oynayalım kilidi açan isim (açıldıysa eğer) wesley'di. basındaki bütün yandaşları "selçuk'taki performans düşüklüğü sneijder'den kaynaklı" diyip durdu, sneijder olmayınca ve o da bir şey yapamayınca (-1 bunun için dedim) esas suçlular listesine yazıldı.

    şimdi siz diyorsunuz ki "selçuk yeniçerilik yapmaz, siz yeniçerilik yapıyorsunuz". komik misiniz arkadaşlar, yoksa olmaya mı çalışıyorsunuz?

    ya 25 ağustos 2017 galatasaray sivasspor maçını izlemediniz (özetler de dahil) yada biz selçuğu eleştirirken futbolu bilmiyoruz.
    yasin'in en son kaçırdığı pozisyonda özellikle yasin'e topu atmak için ne kadar bekledi? görmediniz mi bunu? neden? yasin'e o asisti yapıp yasin'e golü attırırsa eğer ikisinin de kadroya girebilmesi için bir ışık olur belki. badou ve garry nasıl olsa aynı performansı sergileyemedi, biz 5 dakikada golü getirdik diyebilmek için beklemediyse ciddi anlamda mental problemleri var ve orta saha oynamak için gerekli futbol zekasına sahip değil. ama hepimiz biliyoruz ki selçuk yetenekli ve bu yeteneğine rağmen bu kadar kötü oynamayı becerebilmesi de ciddi futbol zekası gerektirir. buna dikkat etmemiş olabilirsin, normaldir. ama o pozisyonun katili yasin olduğu kadar (içeri kesse eren atar atamaz bilemem ama pozisyonun %90 olan netliğini %99'a hatta %100'e çekebilir) selçuk inan'dır.

    gelelim dikkat edilen 2 pozisyona.

    1 - penaltı: selçuk badou'dan topu almış da gomis'e vermiş. bu görev onun mu? ona mı kaldı? sahibi mi bu arkadaş bu takımın? badou penaltıyı yaptırdı, gomis'in atması önemliydi evet ve gomis kendisi de konuşabilirdi badou ile ve badou yine anlayışla yaklaşırdı bence. ama kameraların çektiğini bile bile o topu almanın mantığı ne? "halen benim sözüm geçer, ben ne dersem o olur bu takımda" demekten başka bir şey olduğunu düşünen varsa tekrardan düşünsün bence ki bir arkadaş yazmış (bkz: #2235487) numaralı entry'de, doğru mu bilmiyorum göremedik kameralardan ama doğruysa zaten niyetini belli ediyor. ben de penaltıyı gomis'e taraftarın attırdığını düşünenlerdenim. kendisi kullanacaktı, taraftar gomis'i istedi bu arkadaş da yine tavırlandı. çok mu önemli anasını satayım ya? atma, ne olacak ya atma! son 3 sezondur her penaltıyı sen kullandın, sen kullanmadıysan kankin burak sahadayken o kullandı manyak mısın lan? adam krallığa gidecek belki, maçı boş geçmiş olmasın diyerek onu istemiş olsa bile taraftar (yaşadığı o şerefsizce olayı bile kenara bırakarak düşünüyorum - taraftar yine haklı) ne diyebilirsin? 3-4 sezondur bu insanlara çektirdiğin yetmedi de başkasının yaptırdığı penaltıyı kendin atacaksın. al sana takım içi huzuru bozacak hareket.

    2 - koşu: dünyanın en saçma olayını yaşadık dün akşam. hadi hava topunu alamadın, tamam. hadi insanların dediği gibi sakatlandın ona da tamam. bırak kendini yere. koşma. kendi sağlığını da niye tehlikeye atıyorsun ki? zaten yapabileceğin bir şey yok o tempoda koşarken bari koşma da insanları yanıltma. ki ben sakatlık olduğunu hiç ama hiç zannetmiyorum. adam deparı atınca atamadı, gidemedi peşinden sonra da "lan tepki göreceğiz gol yersek iyi mi" diye sakat ayağına yattı. benim gördüğüm budur. sakatlanan adam bırakır kendini, koşmaz. koşuyorsa eğer sakatlanmasına rağmen 2 gerçek yönü vardır bunun. a) sakat falan değildir, ayak yapıyordur. b) sakattır ama buna rağmen kendini zorlayarak takımın menfaatini düşünür.

    şimdi, pozisyonu bir görelim yeniden unutanlar için; https://twitter.com/...s/901197554615975938

    bak şimdi; adam kafayı vuruyor, etrafından dolanıyor değil mi? sonrasında adamın deparı var. ilk depar anında selçuğa bir bakar mısınız? önce duruyor, yürüme temposuna kadar düşüyor yani. sonra bakıyor ki adam koymuş deparı koşuyor gösteriyor kendini. pozisyon geçtikten sonra da esnetiyor bacağını neden? çünkü sakatlandı.

    siz şu sakatlanmayı gerçekten yiyor musunuz ya? adam önce duruyor, sonra hafif tempoda "en azından koştu da yetişemedi derler belki" diye geri dönüyor, pozisyon geçtikten sonra da "yine söverler bana, ben sakat ayağına yatayım" diyip esnetiyor.

    ben inanmıyorum. sakatlık vs. bir şey değil bu. bu tamamen bireysel koşmak istememek. nasıl yasin öztekin 3 pozisyonda da (2 değil 3, birinde de penaltı civarında takım takılırken ön direğe vurdu topu) kaleye vurduysa selçuk da koşmadı.

    takıma sabotaj var, farkında değilsiniz. ola ki arda gelir, sabotaj bir şekilde yapılır ve bu yeniçerilerin isteyeceği, rahat rahat at koşturacağı bir hoca gelir ve kadromuz şu şekli alır: muslera / tarık - ahmet - serdar - hakan / selçuk - tolga / yasin - arda - sinan / eren
    siz buna razı gelecekseniz savunun selçuğu da, arda'nın dönmesini de, yasin'i de. ben razı değilim arkadaş! olmayacağım!

    bunlar gidecek! bunların emsali gelmeyecek! bunlardan bu armayı, florya'yı, altyapıdan gelecek o pırıl pırıl çocukları kurtarmak senin, benim, bizim taraftar olarak borcumuz ulan bu armaya! neyini savunuyorsunuz bana bu gevşeğin?

    tarık güldüğü için gevşek olmuştu, selçuk gevşek bile değil aslında! o pozisyonun affı yoktur. göndereceksin video odasına florya'nın, kitleyeceksin kapıyı. açacaksın o koşmadığı anı 1 milyon kere izleteceksin tekrar tekrar, yemek - su bile vermeden! gireceksin odaya "bu mu lan senin aldığın paranın karşılığı? topla pılını pırtını defol git bu kulüpten" diyip göndereceksin. gitmedi mi? kadro dışı, toprak zeminde düz koşu. usain bolt olana kadar bomboş koştururum ben bunu!

    yeniçeri değilmiş! değil doğru, yeniçeri olabilmek için o seferlere gidip savaşlarda o koşuları yapması gerekir. savaşta da koşmazdı bu, keserlerdi kafasını! harem ağası olsun bak tarihten, o uyar buna. boş boş gezip içeriyi karıştırır, tam adamı!

    edit: maç belirtildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın