resim
Maicon Pereira Roque
Takım:Vasco da Gama
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.91
Uyruk:Brezilya
  • 453
    sezon başında iki stoper tipi istiyorduk taraftarca, bir tanesi top tekniği yüksek oyun kurucu, bir tanesi fizikli kule stoper. maicon öyle bir performans gösteriyor ki hem gerek uzun ve çapraz havadan paslarla gerek yana ve ortaya yerden paslarla oyun kuruyor hem de kule stoper sıfatının hakkını sonuna kadar veriyor. maç içinde inanılmaz serinkanlı şekilde attığı dikine paslar büyük artı ve genel olarak da tam bir kaptan havasında. sorumluluk almayı, takımını ateşlemeyi çok iyi biliyor. geriden hem oyun kuruyor hem takımı yönetiyor. bununla beraber tudor'un taktik disiplinine de bağlı kalıp mevcut düzenin en önemli paylarından birini oluşturuyor.

    hücum sırasında sağ bek gibi oynamasının birçok faydası var. mariano'nun kademesine girerek rakip ani ataklarını kesmesi, mariano'nun öne çıkmasına olanak vererek hücumda bir kişi fazla olmamızı sağlaması, sol çapraza gomis-belhanda-linnes üçgenine attığı uzun toplarla yarattığı hücumsal çeşitlilik...
    tabi bunu kendisinden isteyen de igor tudor, onu es geçmeyelim. müthiş bir taktiksel ürün.

    https://i.hizliresim.com/kWoAEv.png

    https://i.hizliresim.com/dGpoXQ.png

    https://i.hizliresim.com/ERobrD.png

    https://i.hizliresim.com/gWanqL.png

    yukarıdaki resimlerde göreceğiniz üzere maç içinde sürekli olarak sağ kenara geliyor, gelmesi teknik direktör tarafından isteniyor ve maicon da bu görevi hakkıyla yapıyor. hani bildiğimiz sağ bek gibi oynuyor çoğu zaman. hacimli bir vücuda sahip olduğundan da taç çizgisiyle dip dibe konumlandığında rakip kanat oyuncusu maicon'u geçemiyor, sağdan geçse bile merkezdeki orta sahalarımıza takılıyor. geçtiğimiz sene orada genellikle boşluk olurdu, rakip topu sürer sürer sabri rakibin üzerine koşar, rakip sabri'yi geçer ve ya içeri orta yaparak ya da içeri kendisi girerek pozisyon yaratırdı. maicon ve tudor ikilisi sağolsun artık rakipler kalemizi dahi göremiyor.

    daha yolun başında ama maicon bizim sembol oyucularımızdan biri olacak gibi. bu armaya bu formaya çok yakıştı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın