• 6
    dünya kupaları tarihindeki en iyi derecesi 1930'daki üçüncülük olan, 94'ün ev sahibi. 2010 dünya kupası esnasında afrika'daki vahşi hayvanlarla fotoğraf çektirecek takımlardan biri olacak abd milli futbol takımı.

    futbolun diğer bazı spor dallarına göre geri planda olduğu bu ülke, bulunduğu eleme gruplarından olsa gerek bugüne kadar dünya kupasına birçok kez katılmış. 2010'a da teknik direktör bod bradley yönetiminde gidecekler. son konfederasyon kupasında* ispanya'nın yenilmezlik serisine son vererek sürpriz bir şekilde final oynayıp neredeyse şampiyon olacakken 3 gol yiyiverdiler sambacılardan. mini dünya kupasında gerçekleştirdikleri bu sürprizi asıl dünya kupasında gerçekleştirmeleri imkansız gibi görünüyor.

    kadrolarında eski manchester united'lı tim howard, konfederasyon kupası performansı nedeniyle milan'a transfer olan oguchi onyewu, damarcus beasley ve emektar oyuncuları landon donovan var. bunların dışında tanıdık futbolcuları yok. birkaç sene öncesine kadar claudio reyna da vardı. ekstra kuvvet olabilirdi ama futbolu bıraktı reyna. amerikalı'lar skoru değiştirmek için takım oyunu oynamak zorundalar. şans faktörünü de unutmamak gerek.

    ünlü futbol adamı simon kuper, abd milli futbol takımının önümüzdeki 20 yıl içerisinde bir dünya kupası kazanacağını söylese de o gün 11 temmuz 2010 olmayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın