resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 1649
    juventus ve real madrid'de sami khedira neyse, bizde de odur. real madrid ile aramızda ne kadar fark varsa, khedira ile tolga arasında da o kadar fark var. khedira da sağa ve sola gerektiği anlarda kaçabiliyor ve pozisyona girebiliyor.

    takımın pres gücünü ve orta sahada rakibi ilk karşılayan oyuncular bu devrin futbolunda bu kadar önemli işte. inanın bana, tolga yerine de jong veya selçuk veya bir başkası oynasa fernando ve ndiaye'nin de performansı gözle görülür düşer. çünkü tolga inanılmaz bir kondisyona sahip. bu sene yalnızca ziraat türkiye kupası ve süper lig'de mücadele ediyoruz. ülke içerisinde yani. bu seneki kadrolara baktığımızda da tolga'dan bariz üstün pek bir oyuncu yok, onun pres gücünü azaltsın ve etkisiz kılabilsin.

    bu yüzden her maç 11 başlaması gerekiyor. ne asamoah, ne de feghouli'nin takıma yerleşmesi, tolga'yı etkilemez.

    bu arada tolga ve khedira da dünyanın en kaliteli altyapı mentalitesi ve futbol bilgisini veren almanya genç yaş takımlarından yetişti. keramet de burada yani. her zaman söylenir, bizden neden kaliteli oyuncu yetişmiyor diye. türk futbolcusunun yetenek olarak hiçbir eksiği yok, hatta inanın bana, birçok memleketten de daha iyi oyuncularımız var.

    malesef bu oyunculara 17-18 yaşına kadar futbolu öğretemediğimiz için bu cevherler işlenemiyor. ismi tolga veya tolginho olmuş farketmez, bu adamlar küçük yaşta o bilgi ve eğitimi almadığı sürece en fazla olabilecekleri arda turan işte. altınordu çok ön planda kalıyor işte görüyoruz, cengiz ve çağlar'ı nasıl daha 20'sindeyken üst düzey liglere yollayabildiler.

    keşke florya'ya da bir transfer döneminin bütçesi ayrılsa da, bu altyapı yatırımını yapabilsek. o zaman işte tolga ciğerciler galatasaray altyapısından çıkmış ve avrupa futboluna göz kırpan yetenekler olarak yetişecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın