resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 1759
    bu sezonki beşiktaş maçlarını izlerken karşımda can çekişen, ayakta kalmak için son gücünü harcayan bir takım görüyorum. bu duruma temel olarak üç şey neden oldu: 1) yaşlanan kadroları, 2) yaşlanan kadroya rağmen transferlerde yine yaşlı oyuncuları tercih etmeleri, 3) yaz kampını bir çin bir ispanya seyahatleriyle çok kötü geçirmeleri.

    şenol güneş de bunların hiçbirine engel olamadı. kendisine ait bir oyuncu portföyü olmadığından menajerlerin önerdiği pepe, negredo, lens, medel gibi isimleri kabul etti ki lens dışında uzun vadede fayda sağlayabilecek bir oyuncu görmüyorum bu isimler arasında. yapmaları gereken genç ve kaliteli bir stoper ile 27-30 yaş arası bir stoper almaktı. bununla beraber kanatlarını hazır şampiyon olmuşken yenilemeleri gerekiyordu. forvete yaşlı bir futbolcu da transfer edilebilirdi, o bölge yaşı kaldırırdı ancak diğer bölgeler de görmezden gelindi. güneş'in orta sahadaki problemi görmeyişiyse sezonu onlar adına bitiren hata oldu. atiba'nın yerine tıpkı bizim fernando'muz gibi bir oyuncu bulmuş olsalar hala eski dinamizmine sahip bir beşiktaş görecektik. neyse ki şenol güneş öyle bir vizyona sahip değil de orta sahalarının günden güne çürümelerini hep beraber seyrediyoruz.

    eskiden de tek taktikleri doldur boşalttı, eğer kilidi açamazlarsa lehlerine bir penaltı verirler ve maçı koparırlardı. şimdi kondisyonları o kadar bitik ki rakip ceza sahasına giremediklerinden penaltı da kazanamıyorlar. hoş yine kazanıyorlar ama bazı sıkışan maçlarda kazanamayacaklar bu sezon. orta sahaları devasa boşluklardan oluşuyor, az biraz top tekniği iyi olan ve ayağa pasla çıkan takımlar bu beşiktaş orta sahasını eleğe çevirecekler. tosic, beck de bu sezon alarm veren isimler. beşiktaş takımını nereden tutarsan tut elinde kalıyor. iyi oldukları tek konu coşku. coşkularını kaybetmeleriyse iki üç puan kaybına bakar.

    eskiden takımları kötü de gitse, kendilerini geçemeyeceklerini bildikleri galatasaray- fenerbahçe- başakşehir vardı. bu sezonsa hem şenol güneş'in hem beşiktaş takımının önünde galatasaray gibi korkutucu bir dev duruyor. biliyorlar ki tökezlerlerse şampiyonluğu kaybedecekler. şampiyonluğu kaybettiklerinde de kendilerini ''hiç bitmeyecek'' diye avuttukları rüya sona erecek. görüp görebilecekleri en uç seviye olan devir yerini çöküşe bırakacak. bunu hem şenol güneş biliyor hem beşiktaşlılar.

    şu sıralar psikolojilerinin bozuk olması bu yüzden normal karşılanmalıdır.

    ha şenol güneş ve takımı şunu bilsin. yaptıkları onca ahlaksızlığı, ağlamaları, hakem kollamalarını, kazandıkları haksız penaltıları, quaresma'nın dirseklerini, taraftarlarının çirkefliklerini unutmadık. biz diz çöktüğümüz için siz büyük gözüküyordunuz. ayağa kalktık ve hesap sorma vaktimiz geldi.

    kuzey unutmaz!
App Store'dan indirin Google Play'den alın