• 79
    benim için bu maçta öncelik alınacak üç puandır. bunun iki temel sebebi var:

    1) kimse kusura bakmasın ama bülent uygun'un başında olduğu bir osmanlıspor'a ne şekilde olursa olsun puan kaybetmek istemiyorum.
    2) yepyeni bir ilk 11 kurup, ilk maç ümit yeşerten bir takım izledik. bu takımın ihtiyacı olan şey kimya ve kazanma ruhu; bunu da ancak maçları kazanarak sağlayabilirsiniz.

    bunun dışında kayseri maçındaki baskılı oyunu da görmek, daha doğrusu oynanan oyunun kayseri maçına özel olmadığına emin olmak istiyorum.

    maç değerlendirmesine gelirsek;

    bizim maçtan önce önemli yıldızlarını kaybettiği algısı yaratılan osmanlıspor - sözleşmesi feshedilen adamlar malatya maçında da oynamadı, bir değişiklik yok - geçen seneki gücünde değil; en iyi oyuncuları olan karaoğlan ise şu anda bizim takımımızda forma giyiyor. hocaları, yabancı sınırı gibi anlamsız bir kuralın olduğu ortamda ligde biraz ses getiren sivasspor'un hocası bülent uygun. sivasspor geçmişinden de hatırlayacağımız üzere oyun taktiği "topu alan galatasaraylı futbolcuya tekme tokat girişerek oyunu bozma" üzerine kurulu olacak. burada hakem çok ön plana çıkıyor; eğer beklenen sertliğe müsamaha gösterirse maç çileden çıkabilir.

    geçen hafta oynadığımız oyunda zaman zaman oyuncuların saha içinde birbirini tam olarak tanımaması nedeniyle, göze çarpmayan bir takım pas hataları ve/veya top kayıpları (ilk akla gelen belhanda'nın karaoğlan alsın diye bıraktığı, karaoğlan'ın da belhanda elleşecek diye koşmadığı rakip yarı sahanın ortasında kalan top) yaptık; bu tip hatalar bir süre daha devam edecektir. bizim yapmamız gereken zaten kapanan osmanlıspor'u muazzam bir presle boğmak ve tercihen maçı ilk devrede 2-3 sıfıra getirerek futbol ve maça ilişkin isteklerini bitirmek. geçen hafta oynanan oyunu oynar ve duran toplarda biraz daha dikkat edersek zor değil. uçmak, kaçmak değil kastettiğim ancak 2-3 sıfır yapıp geçen haftaki gibi pozisyon vermezsek maçın ikinci devresi bizim için çok rahat olur.

    yasin'in anormal bir durum olmadıktan sonra oynamaması, selçuk'un ise şartlar ne olursa olsun 90 dakika ısındırılıp oyuna alınmaması gereken maçtır aynı zamanda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın