• 70
    bu kazıkta dursun özbek'in ne suçu vardır diyenlere gelsin.

    1) nasıl oldu, spk'ya kayıtlı bir şirket yöneticisi nasıl bu açıklamayı yaptı ve ceza almadı bilmiyorum ama imarlı alanın iki katına çıkacağı sözünün alındığı sayın cumhurbaşkanına teşekkürler eşliğinde dursun özbek tarafından açıklandı.

    2) şirket payı %38 olmak üzere ihale gerçekleşti.

    3) bu şartlarda girilen ihale sonrasında devlet imarlı alanı verilen sözlere rağmen nasıl olduysa 50.000 metrekare küçülttü. ihaleden çekilen en yüksek teklif sahibi şirket tarafından gösterilen gerekçe bu.

    4) böyle olunca kazanan şirket sözleşmeyi imzalamaktan vazgeçti. ihale en yüksek ikinci teklifi veren firmaya gitti. fakat iki firma arasındaki kazanç farkı korkunç. zira ikinci firmanın teklifi %25 emlak konut'un payı da çıkınca kulübün eline geçecek tutar %20'yken ihaleden çekilen firmadan emlakkonut payı çıkınca kazancımız %30,4 yani %50 daha fazla.

    5) ayrıca bu kadarla da kalmıyor, kaybedilen 50.000 metrekarelik bir inşaat alanı da mevcut. metrekaresi 3.000 dolardan hesaplanırsa buradaki kayıp da 45 milyon dolar seviyesinde.

    6) toplam zarar 700 milyon tl'yi geçebilir. galatasaray'ın ihaleden beklediği kazanç 1,5 milyar tl idi. 800.000 milyon tl'ye indi rakam. bunun 500 milyon tl'si kırdırılıp harcandı bile. işte kalanı da dursun özbek'in 2017 yılında açıkladığı 272 milyon tl zararı anca karşılıyor.

    devletle ve özellikle de akp hükümetiyle iş yapan galatasaray her zaman büyük kazıklar yemişken tarihin tekerrürden ibaret olduğunu unutup bu projeyi başlatan dursun özbek değil de ben mi suçluyum amk?

    sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ile başlayan, sayın cumhurbaşkanımıza teşekkürle devam eden ihale böyle sonlanıyor.

    bildiğim bir şey varsa galatasaray 30 milyonluk bir camiadır. emlakkonut yetkisini kullanarak bu ihaleyi iptal etmeli, galatasaray'a verilen sözler tutulmalı, şirket payı %40'dan az olamayacak şekilde ihale tekrar açılmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın