resim
Domagoj Vida
Takım:AEK Atina
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.84
Uyruk:Hırvatistan
  • 150
    ellerimi ovuşturarak bekliyorum beşiktaş'a transferini. bugün kendisini dünyanın en iyi savunma oyuncusu ilan eden beşiktaşlı ve beşiktaş hayranı kişiler oyuncu maçlarda forma giydikçe ''ulan keşke üfürmeseydim bu adam hakkında'' diye kendi kendilerini yiyeceklerdir. işin daha da acı tarafı ne biliyor musunuz? yaklaşık bir haftadır burada ve sosyal ortamlarda vida ismi konuşuluyor yazılıyor, işte şöyle iyi transfer böyle iyi stoper vesaire övgüler gırla gidiyor. ve öven arkadaşlar arasında bir allah kulu da yok ki teknik analizini yaparak şu şu şu artıları diyerek övgüsünü temellendirsin. ne bir izah, ne bir mantık. iyi stoper, çok iyi stoper, mükemmel stoper. zaten bu adama ''iyi oyuncu'' diyerek sınıfta kalmışsın hiç değilse temellendirme yap da empati kurabilelim.

    valla hiç de iyi stoper falan değil bu arkadaş. delinin biri kuyuya taş atıyor en sonunda herkes inanıyor. belki hayatında vida'nın maçını izlemeyenler dahi o malum delilerin üfürmelerine ortak olup ''çok iyi transfer yea'' diyor. her kalıplı stoper iyi olsa servet çetin bu dünyanın kralı olurdu. vida asla iyi bir oyuncu değil. bir defa mental sıkıntıları var. takımı gol yediğinde sırıtacak, takımı aleyhinde şike yapacak kadar karaktersiz ve gamsız bir futbolcu. agresif yapısına rağmen inanılmaz vurdumduymaz ve bu da taraftarla arasına koca bir set çekiyor. denge problemi de en büyük eksiklerinden. teorik olarak futbolu bilmiyor, alt yapısını iyi alamamış olacağından kademe nasıl yapılır, nerede pozisyon alınır, rakip hücumcu hangi varyasyonu kullanır bilemiyor ve maç içinde sürekli pozisyona sebebiyet veriyor.

    hani bir bakıma semih kaya'nın hacimlisi olarak düşünün vida'yı. abuk subuk hatalarla çok maç verir. üstüne de gevşek gevşek sırıtır ki türkiye'de hiçbir taraftar grubu bu gevşekliğe tahammül göstermez yuhalar kapının önüne koydurtur.

    hepsini geçtim, maldan anlamıyorsanız malın taliplilerine bakacaksınız. vida bilimum avrupa şampiyonasında, dünya kupasında, avrupa maçında forma giymiş, kendini oralarda gösterme şansı bulmuş bir isim ve sözleşmesinin son senesi olmasına rağmen hiçbir takım kendisiyle ilgilenmiyor. düşünün ki kendisine gelen en büyük takipli beşiktaş. zaten adamın futbol kariyerinde forma giydiği takımlar osijek, dinamo zagreb ve dinamo kiev. baş altının da iki uç seviye altı takımlarda forma giymiş, hiçbir zaman kalburüstü takımlarca dikkate dahi alınmamış, avrupa'da çoğu kulübün bedava verseler bile kabul etmeyeceği düzeyde seviyesi düşük bir oyuncu. madem abartı ustası beşiktaşlıların dediği kadar harika bir futbolcu da neden yıllardır dinamo zagreb, dinamo kiev sürünüp gidiyor? neden bir allah takımı bu adama talip olmuyor?

    sebebi çok net:

    kötü karakter + kötü futbolcu.

    #yallahbesiktasa
App Store'dan indirin Google Play'den alın