resim
Jason Grégory Marianne Denayer
Takım:Al-Fateh
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.84
Uyruk:Belçika
  • 1815
    kadromuza katmamızı istemezin sebebi, onun da bizi istiyor olması değildir. tabi ki oynadığı takımı benimsemesi ve o duygularla oynaması önemli ama kesinlikle yeterli değil. yoksa ben de oynamayı çok isterim, kusuncaya kadar da koşarım ama yeterli mi bunlar? tabi ki değil.
    o zaman bu rastalı aslanı niye istiyoruz.

    sebep 1. genç olması: tabi ki bu parametre de kendi başına seçilmesi için yeterli değil. bize geldiğinde 20 yaşındaydı. şu an 22 yaşında ve bu yaşında celtic ile şampiyon olmuş, city gibi son zamanların en bonkör takımıyla yaz kamplarına katılmış, premier league'de geçen sene 22 maça çıkmış (ki serdar aziz'in 22 maç oynadığı sezon yoktur herhalde ). bizle beraber şampiyonlar liginde oynamış (medel'de bu sayı 0 ), belçika milli takımının kadrosunda bulunan bir oyuncu.
    bu neyi gösterir?. bu, bu yaşına rağmen iyi bir tecrübesinin olduğunu, piyasasının olduğunu, potansiyelinin olduğunu gösterir.

    sebep 2. çok yönlü oluşu: geçen sene 12 maç stoper, 11 maç ön libero, 3 maç sağ bek, 2 maç merkez orta saha ve 1 kez de sol bek oynamış (kaynak: transfermarkt). bunların hepsini oynayabilmesi demek, esnek bir oyun anlayışına sahip olacağımız anlamına geliyor. bunları primier lig'de oynaması demek, bu mevkilerde sırıtmadığı anlamına gelir. bu özelliklerinden dolayı oyun içinde sistem değiştirebiliriz, 3'lü veya 5'li savunmaya geçişlerinde kullanabiliriz.

    sebep 3: bizim ihtiyacımız olan tarzda oluşu: biz büyük bir takımız ve oyuna sürekli hükmetmemiz, oyunu karşı yarı alanda oynamamız gerekir. burak yılmaz'ın bizim için yetersiz olmasının sebebi de bu aslında. top tutamadığı için karşı yarı alanda çoğalamamamız. denayer'in en önemli özelliği ne ? bence hızı ve fizik kalitesi. oyunu orta sahada kurmak için defans oyuncularımızın hızlı olması gerekmekte. zaten maicon çok hızlı değil ve tek hamleli. onun yanına hızı yüksek birini alalım ki 2 hafta sonra sövmeye başlamayalım maicon'a.
    hızından sonra en önemli özelliği top tekniği. bir stoper için çok iyi bir ayağı var. topla arası iyi olması demek, oyunu defanstan kurmamız demek, ve 3. bölgede çoğalmamız demek. geçen sene rienkerink bey'in yaptığı en saçma şey hakan, chedjou ikilisini bozmak oldu. serdar'da ahmet'de semih'de tahta bacaklı olduklarından defanstan top çıkaramadık. en azından en iyi yaptığımız iş olan pas işini çok fazla kendi yarı alanımızda yapmak zorunda kaldık. çünkü orta sahalar bizim yarı alanımızda top almak zorunda kalıyor ve baskı yiyordu ve defans oyuncuları top almadığı için pas opsiyonları azalıyordu. denayer topla da çıkar, topsuz da çıkar. defanstan top alıp. kat edip tehlikeli bölgeye top da atabilir. yani bizim stoperimizin ayağının iyi olması gerekmektedir.

    eleştirilen noktası: kafa topları.biz de oynadığı dönemde kafa toplarında gol yemeye devam ettik ama kafa toplarından gol yememizin esas sebebinin kendisi değil, genel savunma hatıının olduğunu düşünüyorum. bizde oynadığı sene melo takımdan ayrılmıştı. orta sahamız da kemik adam jem, sevimli hayalet selçuk , mr. turkish pirlo bilal , çakma madridli jose ve bayblade emre vardı. bunların hava topu alma ihtimalini geçtim, hava topuna çıkma ihtimalleri yoktu ve savunma hiç bir zaman iki kişiyle yapılan bir şey değildir. o orta saha ile maicon oynasa ona da sövüyorduk şuan. * ) hücuma çıktığında ise etkili kafa vuruşlarını hatırlıyorum. bir tanesi de fenerbahçe maçındaydı.

    yani bu çocuk maliyetini ve yaşını göz önünde bulundurduğumuzda tam aradığımız kan. medel'den de, tosiç'ten de , neustader'den de iyi stoperdir.

    hatta denayer olsaydı şuan östersund'u elemiştik. umarım en kısa sürede takıma katılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın