• 131
    altınordu futbol kulübü'nün ceza alması mantık dışı değildir. aslında tam tersi durumda, yani ceza almamaları durumunda, ortada bir kayırma durumu olacağından diğer kulüplere haksızlık olurdu. çünkü türkiye futbol federasyonu'nun u-21 ligi için statüsü belirlidir.

    zaten profesyonel futbol disiplin kurulu'nun 10.08.2017 tarih ve 1 sayılı toplantısında almış olduğu karar şöyle:

    "altinordu a.ş.'nin, u21 ligine katılmamasından dolayı u21 ligi statüsünün 1/3. maddesi takdiren 100.000.-tl para cezasi ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

    türkiye futbol federerasyonu'nun u-21 ligi statüsü ise şu kaynakta görülebilir:

    http://www.tff.org/...-U21-Lig-Statusu.pdf

    üşenenler için, ilgili statünün katılım başlığı altındaki ilgili 1/3. maddesi ve onunla ilintili 1/1. maddesi şu şekilde:

    --- alıntı ---

    (1) 2017 - 2018 sezonunda süper lig ve tff 1. lig’de yer alan kulüplerin u21 ligi’ne katılmaları zorunludur.

    (2) ...

    (3) katılım formu ve taahhütnamesi’nde yer alan yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve u21 ligi’ne katılmayan süper lig kulüplerine 500.000 tl, tff 1. lig kulüplerine ise 100.000 tl para cezası verilir.

    --- alıntı ---

    yani, uygun sayıda oyuncuları olup olmadığı, lige katılıp katılmadıkları kulüpleri bağlar. eğer sırf bir kulübün taraftarısınız veya bir kulüp size sempatik geliyor diye o kulübe iltimas geçeceksek ve yazılı kuralları gevşeteceksek işimiz var.

    gelgelelim, bazı kuralları gevşetip, bazılarını direkt uygulamaksa federasyonu ve pfdk'yı bağlar.

    zaten tüm bu ikilik buradan kaynaklanıyor. her şeyin olması gerektiği gibi cereyan ettiği bir ülkede o kadar da şaşılacak bir durum değil, anlayacağınız.

    not: üstelik, bir cezanın verilmesiyle, verilen cezanın uygulanması arasında dağlar kadar fark var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın