• 74
    son zamanlarda vaporwave, simpsonwave, chill-hop, jazz-hop tarzı müziklere epey yoğunlaştım.

    vaporwave, bir akım olarak da kayda değer bir akım bana kalırsa. bu tarzda üretilen görsellerin sayısı da hiç az değil. bu türlerin saati, sıklıkla akşam saatleri bana kalırsa. ben ki yılmaz bir rock, blues, jazz ve saire dinleyicisiyim. ama bu tarzlara da kayıtsız kalamıyorum. öncelikle favori şarkılarımı paylaşayım.

    prima-june gloom
    boaa - angels

    ibrahim - cotton candy isimli parça da bir türk'e ait, ki kendisi bu mecralarda denk geldiğim ilk ve tek türk şimdilik.

    birkaç adet bu akımlardan şarkı paylaşan kanal önereyim.
    https://www.youtube.com/...qgCwgOqC2lMqC5PYz_Dg chillhop music. bu kanalın en güzel özelliklerinden biri de 24 saat kesintisiz yayın yapan bir de canlı yayınları var aktif paylaşımları haricinde.
    https://www.youtube.com/...-zIys4wcrsGPMvvd6Syw dreamwave. keşfettiğim ilk kanal. video görsellerini hazırlayan arkadaşı da tebrik ediyorum. sıklıkla vaporwave renk paleti içeren 8-bit görseller yaratıyor. ve harikulade.
    https://www.youtube.com/...7J9D6VbTIwnFDFNkfQ1A ambition. yine hoş şarkılar var burada. ibrahim isimli sanatçının cotton candy parçası da bu kanalda üstelik.
    https://www.youtube.com/...wqezBudeAiTdKOX571ug the jazz hop cafe. burada da güzel şarkılar var.

    lo-fi, chill-hop, jazz-hop, vaporwave, simpsonvawe tarzlarına giriş seviyesinde oldu diyebiliriz bu yazı. özellikle dreamwave kanalındaki bazı parçalar, enstrümantel müziğe harika örnekler. june gloom'daki gitar solosunun kalitesi muazzam bana kalırsa.

    son olarak, bu tarzda parçaları muhakkak kulaklıkla dinleyin. davulu, ritmi yakalamak mühim bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın