resim
Cenk Gönen
Takım:Çorlu 1947
Mevki:Kaleci
Yaş:36
Boy:1.90
Uyruk:Türkiye
  • 484
    kendisi iyi kalecidir, kötü kalecidir bilemem. ben şahsen beşiktaş' ta beğenirdim kendisini ve orta sıra bir takım için de yeterli olduğunu düşünürdüm ama yediği hatalı gollerden yola çıkıp da başka hiçbir değerlendirme yapamadan çok kötü kaleci ilan etmek bence haksızlık. tüm zamanların bence en iyisi schmeichel' ın yediği hatalı golleri ya da muslera' nın lazio formasıyla yediği hatalı golleri koysak sadece onalra bakıp bu adamlara da mı kötü diyeceksiniz yani. cenk abartıldığı kadar kötü bir kaleci değil. şöyle düşünün; rüştü' nün barcelona kariyeri ikiye ayrılır; ilki hazırlık dönemindeki muhteşem başlangıcı ki zaten bu dönemde, hala youtubeda bulunabilen enfes bir kurtarışı vardır ki ispanya' da spor haberlerine konu olmuştur. ikinci ise sakatlanması ve sakatlık dönüşünde kaleyi kaptırması, valdes' in de kötü maçlarının ardındna tekrar kaleyi devralması ama berbat goller yemesi ve bir daha da forma görememesi. buradan yola çıkarak rüştü kötü kalecidir diyebilir misin? rüştü ülke futbol tarihinin en iyi yerli kalecisi bence. şimdi geldiği nokta başka bir meseledir, sadece kaleciliğinden bahsediyorum ben.

    yani demek istediğim oyuncuları çok çabuk harcıyorsunuz, çok çabuk değerlendirme yapıyorsunuz bir oyuncu hakkında. dün geceden beri övülen marcelo için real madrid kariyerinin başlarında neler yazılmış ekşi sözlükte bir bakın derim.

    https://www.youtube.com/watch?v=2WnTHoEMz2s
    şu videodaki gollerin belki 2 tanesi hariç hepsinde muslera' nın eksikleri, hataları konuşulabilir. ama bu muslera' yı kötü kaleci yapmaz, aksine bence dünya çapında bir kaleci. hatta bana göre, objektif gözle bile ilk ona koyarım ben onu. futbolda hatalar var, uyum denen bir kavram var, konsantrasyon var vs. vs. her şeyi yetenekle açıklayamazsınız. cenk bence yetenekli bir kaleci. yetenekli olduğu için genç yaşta beşiktaş' ın kalesi kendisine emanet edildi ama üzerine koyamamıştır, geri gitmiştir, performansı düşüktür vs. tamam. hakan arıkan 8 yedi geyik konusu oldu ama aynı hakan 34 yaşından sonra biz de dahil olmak üzere(yedek kaleci olarak) talep gördü. cenk' in hangi özellikleri sebebiyle tarihin en kötü kalecilerinden biri olduğunu ben gerçekten okumak, öğrenmek isterim.

    edit: rüştü' nün bahsettiğim juventus maçı. ilgili pozisyon 55. saniyede mevcut. top üzerine geliyor ama çok sert geliyor, çok iyi bir refleks ve gerçekten de spor haberlerinde de konuşuldu o dönem. https://www.youtube.com/watch?v=GZas-7OGkq4 kalecilik öz güvenle çok alakalıdır. rüştü' nün şu maçtaki öz güvenine bakın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın