• 41
    zamanında söylenmiş ciddi bir iddiadır. bu iddianın doğruluğunu veya kimin söylediğini tartışmak kaç sene öncesinin sözü için gerekli değildir. ha bende arda'nın çıkışlarına uzaktan bakan bir adamım. özellikle hayata bakış açısı, söylemleri, duruşu bana çok uzak olduğundan ve son zamanlarda yaptığı hareketleri hiç tasvip etmediğimden dolayı uzağım.

    şimdi bu noktada şunu düşünelim. türkiye'de daha önce yabancılar bu tarz para hususlarında kayırıldılar mı, kayırıldılar. bunun sebebi neydi? bizim evladımız diye diye zamanında türk oyuncuları (belki de başka tavizler vererek) idare ederken, yabancılar için bunu yapamadı bizim yöneticilerimiz. bu tarz farklı bakış açıları da birleşerek yabancı türk ayrımını oluşturuyor. örneğin geçenlerde konya-beşiktaş 2017 süper kupa maçını izledik. pepe bir müdahale yaptığında yüksek bir coşku kulağımıza gelirken, aynı müdahaleyi bırakın bir türkü tosic gibi bir oyuncu yapsa cılız bir alkış duyardık. seyircinin bu bir kısım oyuncuları ne yaparsa yapsın tutarken, diğerlerine çok havadan bakması bu ayrımcılığı yaratan şeylerden biri. diyeceksiniz ki verdiğin örnekte tosic ile pepe'yi karşılaştırıyorsun, ne alakası var bu türk yabancı çatışmasıyla. zamanında özellikle yabancı sınırlaması olduğunda yeni gelen oyuncular, sükse yapan oyuncular yabancı oyunculardı. tabi sizin söz geçiremediğiniz oyuncular da onlardı. hal böyle olunca bu çatışma çıktı. aslına çatışma kayırılanlar ve kayırılmayanlar. futbolcular aptal değiller. eğer bir otorite zaafiyteti olursa ya da diğer bir değişle sizin "girilmesi yasaktır" demediğiniz bir kapıyı aralık bırakmanız durumunda o insanlar o kapıyı ardına kadar açarlar. herkes en rahat edeceği ortamı bulmaya çalışırlar. seyircinin de yaratımın da parçası olduğu bu çatışmayı seyirciye öğreten de yine yönetimlerdir.

    şunu unutmayın. bir halt yiyecekseniz bütün takıma yiyeceksiniz. bütün takımdan tepki almayı göze alacaksınız ya da o haltı yemeyeceksiniz. "ne yapalım, para yok." diyorsanız da paranıza göre transfer yapsaydınız. bunda türk oyuncularında hatası var. bir haksızlık görüyorsanız gidin hakkınızı arayın. hak aramayı bilmeden gidip de yabancılar ile uğraşırsanız hiç bir şey çözemezsiniz. asıl hatalı olanlara değilde sizden olana saldırmak aptallıktan başka bir şey doğurmayacak. bakın gördünüz, olcay hakkını aradı kimse de ağzını açıp bir şey demedi. hele hele o saçma sapan savunmayla herkes dalga geçti. sizde profesyonelce davranın ve bunu sonuna kadar bildirin sonra profesyonelce davranışı görürsünüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın