• 1
    tarihe karışmak üzere olan best balıkesir basketbol kulübü'nün yılmaz yıldırım'la birlikte temellerini atan kurucusu ve aynı zamanda başkanı.
    beden eğitimi öğretmenidir. balıkesir'de yıllarca altyapı takımları çalıştırmış ve banvit'in basketbola ciddi yatırım yaptığı yıllara kadar minik, yıldız, genç kategorilerinde şampiyonluklara ambargo koymuştur. tabiri caizse anadolu kulübü diye tabir edeceğimiz balıkesir'i efes, ülker, tofaş, daçka gibi altyapı devlerinin arasında birkaç defa türkiye finallerine götürmüştür. birçok sporcu yetiştirmiştir, üzerimdeki emeği büyüktür. 2004 yılında temellerini attığı ve sonradan best balıkesir adını alan basketbol kulübü zamanla bölgesel lig'den süper lig'e kadar yükselmiştir.

    basketboldan önce kalecilik geçmişi bulunmaktadır. bursa'da okumuş olmasından mütevellit bursa takımlarının idarecileriyle, özellikle de tofaş'la arası iyidir. adanalı olmasından mütevellit ise sert ve esprili bir yapısı vardır. kızdığında gözlerinden ateş fışkırır, zaman zaman oyuncusuna sövmekten kendini alamazdı. ayrıca yaptığı sarkastik mizah ve esprileriyle efsane diyaloglara imza atar, takımı kırıp geçirirdi.

    hemen aklıma gelen bir örnek diyalog aktarayım.
    konya'dayız, türkiye finallerine katılmak için son maçımız. kazanırsak türkiye finallerine, kazanamazsak evimize dönüyoruz. rakibin videoları izlendi, oyuncularına çalışıldı, herkes yemesine içmesine dikkat ediyor, konsantrasyonumuz had safhada. maç zamanı geldi çattı, soyunma odasında formalarımızı giyip hazırlandık, ortam hem gergin hem sessiz. maç konuşmasını yapmak için içeri gafur hoca girdi, herkesi tek tek süzdü. dedik ya adanalı adam, fatih terim gibi gazlama özelliği var oyuncularını. umut diye bi arkadaş vardı, 12 kişilik kadroyu tamamlamak için takıma alınan, sessiz sakin bir tip. gafur hoca umut'a baktı ve gaza getirici bir ses tonuyla:
    g: umut oğlum maça hazır mısın?
    u: evet hocam!
    g: bugün zamana karşı oynamayacağız tamam mı oğlum?
    u: tamam hocam!
    g: o zaman o kolundaki saati çıkar.

    30 saniye önce gerginlikten birbirimizi kesecekken bu diyalog sonrası yerlerdeydik gülmekten. maça saat, bileklik, yüzük, kolye vs. gibi aksesuarlarla çıkmak yasak malum.

    şahsına münhasır, güzel adamdır vesselam. ama şu aralar keyfi çok kaçıktır. başın öne eğilmesin, aldırma hocam aldırma.
    (bkz: #2221738)
App Store'dan indirin Google Play'den alın