• 1771
    06 ağustos 2017 bjk konya maçı özelinde konuşucak olursak çok defosu olan takım. konya bjk'yi hızlı oynayarak yendi. sadece 4 oyuncu ile hücuma çıktılar hatta bazen 3 oyuncu. bu kadar oyuncu bjk'yi geçmeye yetti. şimdi bunun nedenlerini sayalım;

    öncelik bjk orta sahası çok kötü. atiba yaşlı ve eskisi gibi değil çok bariz. tolgay desen bu adam zaten kötü bir oyuncu, oğuzhan ise küçük maçlarda belki oynar ama diğer türlü çok boş topçu. arada uzun top atıyor o kadar. mücadele etme vs yok kendisinde. böyle olunca orta sahada konya ezdi bjk'yi tabi bunda bam güm vurmadan ayağa oynamasının etkiside var. bjk de top kapacak oyuncu yok. atiba tek çok yetersiz.

    diğer husus defans göbek ve bekler uyumsuz. adriano çok kötüydü sezon içinde böyle olmaz ama yine de hızlı biri gelince eziliyor koşamıyor dönemiyor. sağ tarafta beck ise hücum yönü 0 olan bir bek. buda geride kalınca q7 top dahi oynayamadı baskı yüzünden.

    diğer bir husus kanatları. babel-q7 asla geri dönmüyor. böylece yük beklere biniyor beklerde malum durumda olunca her atılan hızlı topta bjk defansı s.o.s vermeye başlıyor. yaşlı orta saha kayamayınca beklere gol pozisyonu oluyor. fofana ve traore inanılmaz hızlı davrandılar mesela hele fofana maymun etti.

    son husus ise forvet hattı. negredo iyi golcü ama bjk için iyi olamaz. çünkü bjk top tutan bir oyuncudan ziyade hızla hareketlenen bir adama muhtaç. oyunu yığar gol atabilir ama statik oyunlarda negredo ezilir tabi talisca gelirse iş değişir. o yardımcı olursa çok gol atar negredo. ama altı pastan kaçırdığı kafa vuruşu gerçekten rezildi.

    bunlar genel manada eksileri. + yönleri ise hızlı hücuma çıkabiliyorlar kanatları sayesinde. dikine çabuk oynuyorlar geri dönemeselerde. birde baskı kurarsa rakip yarı alanda çok tehlikeli oluyorlar. hele caner gibi orta silahı var ki ellerinde inanılmaz kesiyor. ama ne kadar yeterli olur orası muamma.

    bu takıma lens gelicek babel yerine. oda geri dönmeyi sevmeyen bir adam ama güçlü olduğundan iş yapar. acil defans göbek + ön libero lazım bjk'ye. bunlar alınmazsa işleri çok zor. he birde maçlarında mete kalkavan olmazsa da işleri zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın