• 903
    türk insanının en büyük problemi tam olarak gıpte etmektir. ne yazık ki yaptığı işte başarılı olup, topluluk tarafından sevilen insanlar, hayatta hiç bir boku becerememiş insanlar tarafından küçümsenirler. kendisinin de büyük (!) bir yetenek olduğunu ama göz önünde bulunan insanlar kadar şans bulamadığını düşünen bu son derece küçük insanlar, bir kişinin büyük emeklerle yaptığı işi anında küçümseyip, "ne var ki bunda?" seviyesine inerler.

    bu kişileri ayıplamıyorum, bilakis kendileri için üzülüyorum. çünkü muhasır medeniyetler seviyesinde, başarılı olan birisini ayağından tutup aşağı çekmeye çalışmazlar, onunla aynı seviyeye gelmek için daha çok çalışırlar. etik olan da, ahlaki olan da, insani olan da budur. hayatta en kolay aynı zamanda en zavallıca şey bok atmaktır. türkiye şu anda orta doğu ve arapların bataklık kültürü ile yoğrulduğu için, gençlerimizin daha iyi olmak gibi bir niyetleri yok. tek dertleri "yırtmak".

    senin için içini yiyor olabilir quakerboy'a karşı. quakerboy gece rüyalarına giriyor olabilir. ben de kulüpten haberler vereceğim diye ayna karşısında çalışıyor olabilirsin. kendi tercihindir. ama ben bu platformda senin kişisel tatmin çabalarını okumak istemiyorum.

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın