resim
Jason Grégory Marianne Denayer
Takım:Al-Fateh
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.84
Uyruk:Belçika
  • 1800
    stopere alınması çok elzem olan belçikalı ex-aşkımız.

    maicon'un yanındaki denge stoperi eksiği fazlasıyla göze çarpıyor. bi açıklayalım önce.

    futbolda ana olarak 2 tip stoper vardır. hamle stoperleri ve denge stoperleri. hamle stoperleri bastığı topu alır, kafa topu bırakmaz. denge stoperleri ise rakibin karşısında kalıp, hızıyla fark yaratmaya çalışırlar.

    çoğu üst düzey takımın tandeminde her iki tipten de bir oyuncu bulunur. örneğin 2014 şampiyonlar ligi finali oynayan atletico madrid'in stoper tandeminde godin ve gimenez oynuyordu. godin hamle, gimenez denge stoperi görevindeydi. 2015 şampiyonlar ligi şampiyonu barcelona'nın savunma merkezinde ise, pique - mascherano ikilisi vardı. pique fiziğe dayalı oyun oynayan, birebirde geçilmeyen bir stoperken, mascherano daha çok savunmadan oyun kurulumu ve rakibi orta sahaya yakın karşılama bölümlerinde etkili oluyordu.

    yakın tarihten örnek verecek olursak; ballon d'or kazanmış tek savunma oyuncusu olan cannavaro mükemmel bir denge stoperiyken, başka bir italyan alessandro nesta tam anlamıyla bir hamle stoperiydi. galatasaray 2013'te avrupa'yı sallarken savunma merkezinde semih - dany vardı. genç semih harika bir hamleci, dany ise hızlı bir denge adamıydı.

    güncel kadronun savunma tandemini ise maicon - ahmet oluşturuyor. sorun şu ki; ikisi de hamle stoperleri. ahmet'in yerine geçebilecek olan serdar aziz, yine bir hamle stoperi. bu sebeple maicon'un yanına alınması gereken denge stoperi profili, bize denayer'i hatırlatıyor. hızlı, ayağına hakim bir oyuncu jason. o bölgede ihtiyaç duyduğumuz tüm özelliklere sahip. maicon - denayer ikilisi birbirinin eksiklerini tamamen kapatan bir ikili olur, aynı ndiaye - fernando ikilisi gibi.

    gelmesi durumunda ahmet'ten de serdar'dan da daha iyi bir performans sergileyecektir. merak edilmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın