resim
Neymar da Silva Santos Júnior
Takım:Al-Hilal
Mevki:Sol Kanat
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 405
    çoğu kişiye mesajla anlatmaya çalıştım ancak hala yanlış anlayanlar var kendisinin "serbest kalma maddesini".

    ispanyada iş ve işçi hukukundan kaynaklanan bir durumdan dolayı la liga'daki kontratlarda bir madde var, ancak bu "serbest kalma maddesi" değil. buyout denilen, çalışanın sözleşmeyi satın alabilme/fesih edebilme durumu var. bu durum daha önceden sanıyorum de gea, vitolo, herrera gibi isimlerde de geçerliydi. oyuncu bu miktarı ve sözleşmeyi kendisi, kendi adına ödeyip sözleşmesini boşa çıkartma durumu var. ayrıca yeni yapılan yasa değişikliğiyle bu miktar gelir vergisi olarak vergilendirilmiyor, başka bir çok daha düşük vergisi var ismini şu an unuttum.

    yani aslında la liga'dan yada barcelona, real madrid'den kaynaklanan bir durum değil bu ispanya yasalarından dolayı, zaten sadece futbolcular için geçerli gibi bir durumu da yok.

    burada ffp ile bir sıkıntı/açık oluşuyor dolayısıyla. psg'nin giderlerinde transfer yine de görünüyor ancak katar 2022 dünya kupası yüzü olması için 80-90 milyon € gibi bir ödeme yapmış neymar'a dolayısıyla 222m€ 'nun hepsi psg hesaplarında görünmeyecek,*120m € gibi bir bedel görünse de zaten bu sene hiç transfer yapmamıştı psg ve bu yüzden açıkta kalmaz. zaten milyon dolarlık işi yalayıp yutmuş hukukçularla çalışıyorlar sırtları ffp'den dolayı yere gelmez.

    ancak bugüne kadar ki rekor transferlerin hepsinde olduğu gibi şaibe/şüphe var. transferler ne yazık ki doğal değil, futbol'un saha dışı tarafında pek doğal bir şey kalmamış olsa da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın