resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 1570
    maaşını 1 m euro'ya düşürmesi halinde takımda kalmasına ses etmeyeceğim; doğru kullanılması durumunda verim alınabilecek, pek de zeki olmayan futbolcu.

    maaş konusundan başlayalım; benchmark 2m euro olmamalı bir orta saha rotasyonunda. mesela fernando 3.3 alıyorsa kendisinin 1.2 alması gerekir; keza badou n'diaye de maaşının max 1.3-1.5 bandında tutulması gereken bir adamdır; ancak konumuz bu değil.

    verim konusuna gelelim. bir kere kendisi 4-4-2, 4-2-3-1 gibi orta sahada iki adamın oynadığı herhangi bir taktikte top oynayabilecek kapasiteye sahip değildir. bu nedenle amc'den feragat ederek 2 mc oynayan bir takımda bunların arkasında süpürücü dmc olarak verim alınabilir. kendisinden tek beklenti rakipten topu kapmak ve en yakınındaki adama pas armak olmalıdır. key pass kovalamak, tempo ayarlamak, oyunu açmak, kanat değiştirmek, penetre etmek, uzaktan şut atabilmek hem yetenek hem de oyun görüşü gerektirir ki kendisinde ikisi de yok; bu yaştan sonra da olmaz zaten.

    bu nedenle tolga; bahsedilen "asker futbolcu" olarak bile değil bildiğin "ırgat futbolcu" olarak kullanılması gereken bir adamdır.

    ideal bir düzende atak formasyonu (433 için konuşuyorum) 2 1 4 3 gibi olduğundan; beklerin öne çıkmasına izin verecek şekilde geride kalmalı, topun kaptırılmaso faraziyesinde de bekler geri dönene kadar rakibin kontraataklarını kesmelidir. ancak bunu yapabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın