• 68
    gelmesi halinde 2. dönemi gibi olmaz;

    nedenlerime gelince:

    1- o dönemi hatırlayanlar bilir, rahmetli başkan özhan canaydın 10 senede 7 şampiyonluk, en az 3 adet dünya yıldızı gibi vaatlerle başa gelmişti. amma velakin bırak 3 dünya yıldızını vasatın üstü adam bile alamamıştık. almaguer, pinto, felipe, christian, ali lukunku, revivo, baliç gibi oyuncular transfer edilmişti. oysa şimdiki alınan oyuncular baya baya iyi topçular. mariano, fernando, gomis, belhanda, maicon, feghouli hepsi uluslararası çapta, tecrübeli oyuncular.

    2- terim 2. gelişinde şampiyon bir takıma gelmişti. lucescu her türlü olumsuzluğa rağmen elinde ki vasat adamlarla şampiyon olmuştu. şampiyon hocanın kovulması her ne kadar gelen terim bile olsa vicdanları sızlatmıştı. lucescu'nun beşiktaş'a gitmesi ile bu durum medya tarafından sürekli kaşındı ve lucescu&terim kıyaslaması yapıldı. oysa şimdi tam anlamıyla dibe vurmuş bir takıma gelecek. camia adeta başarıya susamış vaziyette.

    3- fatih terim'in italya macerası sonrası ayakları yerden kesilmişti. her ne kadar gönderilmiş olsa da cv sinde artık "a.c. milan" da yazıyordu. oysa şimdi tekrar kendini ispat etmek isteyeceği aşikar. kendisini görevden alan ünal aysal, demirören gibi yöneticilere ve kendisini yorumlarıyla yerden yere vuran rüştü, rıdvan, oğuz vb. gibi spor yazarlarına imparator'un ölmediğini göstermek isteyecektir. tam anlamıyla new challenge.

    4- galatasaray 2011-15 arası 4 yılda 3 şampiyonluk, 2 türkiye kupası, 1 şampiyonlar ligi çeyrek finali, 3 süper kupa kazandı. ama o takım miadını doldurmuştu ve genel temizlik gerekiyordu. kısmet bu seneye imiş. başarıya doymuş oyuncular yerine yepyeni futbolcular ve yüzler ile sezona başlayacağız.

    5- fatih terim o dönem 1,5 senelik italya macerası ile türk futbolundan bir süre ayrı kalmıştı. oysa şimdi eski milli takımlar teknik direktörü olması hasebi ile rakipleri de, galatasaray'ı da çok iyi biliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın