resim
Franck Henry Pierre Ribéry
Görev:Teknik Çalışma Antrenörü
Takım:Salernitana
Yaş:41
Uyruk:Fransa
  • 461
    bu adam bir dönem taraftar hayalinin ete kemiğe bürünmüş hali idi. galatasaray taraftarı ilginçtir. takımın porto gibi mi olsun yoksa raulü mü transfer etsek diye sorsalar herkes porto derdi. şimdi nasıl bilmiyorum ama eskiden taraftar algısı bu şekildeydi. çünkü taraftar para muhabbetinden çok çekti. gazeteler cimbomun başarısından önce borcunu yazardı. diğer takımların taraftarları da başarı kriterinde galatasaray ile boy ölçüşemeyecekleri için hep "para" ile girdiler muhabbete. belki de bu sebeptendir ki galatasaray taraftarı bilinçlendi: yaşı geçmiş gündelik performans sergileyecek adamlardansa bir sistemin daha önemli olduğunu algıladı. herkesin gözü sahada genç futbolcu aradı. her yerde futbol okulu olsun biz yetiştirelim, yetiştiremediklerimizi de scoutlar izlesin doğru zamanda satın alalım hayali kurdu. hatta ünal aysal'ın yurtdışında takım alma isteği bu mantığa dayanır. galatasaray, kendine özgü oyun stili olan, dünyadaki futbol adına bütün olayların içinde olmaya çalışan bir sistem takımı olmalıdır. belki de yöneticilerin bu denli beceriksiz olması taraftarı bu düşünceye itti, bilemiyorum.
    işte bu sebeplerdendir ki dostlar, ribery benim galatasaray hayallerimin üstüne "cuk" diye oturan adamdı. gitmesine en fazla üzüldüğüm futbolcuydu. birçok galatasaray taraftarında bambaşka yeri vardır. bir dönem biz sadece kendisinin davasını takip ettik. yönetimin becerisiyle gelen adam yine aynı adamların " komik" hatalarından kaynaklı kaybedildi. bu ayrılış içimizde çok büyük yıkımlara sebep oldu. bazen ağlarsın da boğazına bir şey oturur yutkunamazssın ya, işte bu adam da taraftarsın boğazında kalan, hala yutkunamadığı futbolcudur.
    şu saatte gelip gelmemesi önemli değil. zamanında giderken yıktığı şeyler hala tamir edilmedi. tamir de edilemez bunu biliyoruz fakat illa ribery gelecekse, yeni ribery ler gelsin onu istiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın