• 84
    evrim teorisine inanan islam alimlerinin görüşlerini "muhammedi evrim teorisi" olarak sunmak aslında yanlıştır.

    peygamberimiz döneminde evrim teorisi yoktu ve peygamberimizin buna ilişkin hiçbir beyanı da yoktur. daha sonraki yüzyıllarda yaşayan birçok islam aliminin türler arası geçişi de kabul eden görüşleri ve bu görüşlerin islam aleminde rahatça tartışılabildiği gerçeğini bu yüzyılın başında keşfeden batılıların kullandığı bir deyimdir bu. ibni sina, tufeyl, ibn haldun, tusi, ibn rüşt gibi birçok islam alimi ve tıp bilgini, evrim teorisini (850-1500 yılları arasında yaşamışlardır) o gün kabul etmişlerdir.

    charles darwin'in babası erasmus darwin'in tufeyl'in evrimi kabul eden bir kitabını ingilizceye çevirdiği bilinmektedir. yani islam alimlerinin büyük bir bölümü evrimi kabul etmişler ve savunmuşlar ve bunda islam'a ve kuran'a aykırı bir şey de görmemişler. bugün buna karşı çıkan islamcıların tamamen, evrimi reddeden hıristiyan teolog ya da bilim adamlarının argümanlarını kullanmaları ilginç bir tesadüf.

    charles darwin, evrim inancına sahip islam alimlerinin eserlerini okumuş ve bunu gözlem yolu ile daha da geliştirerek bilimsel bir teoriye dönüştürmüştür diyebiliriz. bilimin ırkı olmayacağından bütün bilimadamlarını ya da biliminsanlarını insanlığın ortak değeri kabul ettiğimizden, hiçbir kompleks göstermeden gerçekleri olduğu gibi bilmemiz ve kabul etmemiz gerekir. birçok islam aliminin evrimi kabul etmeleri bir üstünlük getirmeyeceği gibi, bugünkü bilimsel teorinin sahibinin bir ingiliz olması da (yahudi asıllı) hiçbir kompleksin nedeni olamaz.

    bu nedenle evrim teorisinin, dünyanın her yerinde ek almadan saf haliyle kullanılması gerektiğini düşünüyorum! çünkü bilimsel bir teorinin, muhammedisi, isevisi, musevisi olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın