resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 847
    yazmayayım yazmayayım diyorum ama yuh artık be! sözlük iyice çığrından çıkmış.

    (bkz: 27 temmuz 2017 galatasaray eskişehirspor maçı)nda çok gol kaçırdığı için eleştirilen forvet. e pes artık. yıllarca burak yılmaz'ın "çok kaçırıyor çünkü çok pozisyona giriyor" diye övüldüğü mecrada, henüz geleli 1 ay olmuş, doğru düzgün kamp görmemişken kaçırdığı goller yüzünden eleştiriliyor bu adam.

    bak güzel kardeşim. tane tane anlatıyorum.

    bu adamın mevkiisi forvet. forvetin en büyük görevi gol atmaktır, bunda da hemfikiriz sanırım. özellikle gomis gibi ceza sahası golcülerinde durum nedir peki kabataslak? top ceza sahasına gelir, forvetimiz genelde tek vuruşla belki kontrol + vuruşla ya da taş çatlasın 5 dokunuşla topu ağlara yollamaya çalışır. bu kadar az süre ve bu kadar kısıtlı hamle olasılığını göz önünde bulundurursak, bir forvet için sahanın belki de en hayati özelliği zemindir. düşünün topa 1 ya da 2 kez dokunacaksınız, ölümcül olmak zorundasınız. kendinizi topa göre ayarlamanız, topun şiddetini çok iyi analiz etmeniz, dokunuş kalitenizi, vuruş gücünü, vuracağınız yeri buna göre şekillendirmeniz gerekmektedir. yani bir ceza sahası golcüsü için zemin çok çok çok önemlidir.

    geniş özeti izleyenler zaten zeminin halini görmüştür, gerçi zeminin halini görmek için illa özeti de izlemeye gerek yok. dün gökten kafamıza resmen taş yağarken, vapurlar savrulur, deniz karayla birleşir, ağaçlar yerinde sökülürken , yaprak kımıldamayan yaz aylarında bile korner direği yerinden sökülürcesine rüzgar yiyen olimpiyat stadyumunun halini tahmin etmek zor olmasa gerek. işte o halden sadece bir kaç saat sonra çıktılar futbolcular maça.

    el insaf be kardeşim, bir futbolcuyu da yemek için el ovuşturmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın