• 10
    vallahi bizim takımı konuşmaktan sıkıldım. selçuk, yasin, dursun falan derken artık hayata küstük. gelin biraz da hayatın güzel yanlarından, şampiyonlar liginden bahsedelim beyler. gümbür gümbür gelen sezondur bu sezon. gerçekten, yıllar sonra 'şampiyonlar ligi' olacak gibi duruyor.

    real madrid: son 2 yılın şampiyonu. ismi 'şampiyonlar ligi' olduğundan beri, bu kupayı arka arkaya 2 kere kazanan takım olmayı başardılar. tabii biz barca sevdalıları bu duruma üzüldük, kırıldık. başlarında ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayan bir efsane var. bana kalırsa geçtiğimiz yıl yarı finalde münih'i hakem sayesinde elediler ama gerçekten zidane ile winner bir takım kimliğine büründüler. bu sene herkes onlara karşı farklı bir motivasyonla oynayacaktır diye düşünüyorum.

    fc barcelona: vah benim barcelona'm vah... 2 yıldır şampiyonlar ligi onlar için pek de iyi geçmedi. normal aslında zira orta sahaları hala çok zayıf. veratti'yi almayı denediler psg bırakmadı, bakalım başka girişimleri olacak mı? olmak zorunda. msn üçlüsü 3 kere arka arkaya boş geçerse çok yazık olur. geçen yıl psg'yi eledikten sonra bu gazla yürürler mi dedik ama diğer tur juventus tarafından adeta ezildiler. 10 yıldır barcelona'yı izlerim. gerçekten izlerim, maçlarını kolay kolay kaçırmam. geçtiğimiz gün juventus maçında dikkatimi çeken şey messi'nin bile bir hayli pres yapması idi. acaba yeni teknik direktörün olayı bu mu, diye düşündüm. barcelona bu sene fazlasıyla asılacak bence ama msn üçlüsü yetecek mi bakalım.

    atletico madrid: şaka maka yarı final ve finalin müdavimi oldu bunlar da. her sene kıl payı kaçıra kaçıra taraftarları harap oldu adamların. tabii ki bu sene de turnuvanın en önemli 3-4 takımından biri olarak yerini alacaklar. başarılarının devamını diler, barcelona karşısında gösterdikleri performansı bir kere de real karşısında göstermelerini bekleriz.

    bayern münih: bana kalırsa turnuvanın en şanssız takımı. her sene real ve barca'dan daha iyi top oynuyorlar, ama salak bir şekilde eleniyorlar. geçen sene yarı finalde ilk real maçında vidal penaltıyı atsa 2-0 olacak ve belki de tur gelecekti. vidal o penaltıyı kaçırdı ve bayern 2-1 yenildi. vidal, thiago, tolisso, renato, james gibi isimleri barındıran bir orta saha hattı var.(vay amk) bakalım bu sene bu saçmalığa bir son verebilecekler mi?

    juventus: son 3 yılda 2 kez final kaybettiler. bonucci'yi de kaybettiler. onların da allegri gibi önemli bir hocaları var. onun dışında juve işte. savunma, italyan işi falan.

    psg: geldik turnuvanın keriz takımına. yıllardır yarı finallerden, çeyrek finallerden kıl payı döne döne bir hal oldular. tam geçtiğimiz sene barcayı 4-0 yenince, ''lan yoksa'' demiştik ki, rövanşta 6-1 kaybetmek gibi zor bir işe imza attılar. ne olursa olsun çok dinamik ve yetenekli bir kadroları var. artık biraz tecrübe ve akıl kazanmış olmaları lazım. turnuvanın en tehlikeli takımlarından biri.

    monaco: bir de bunlar çıktı başımıza. geçen senenin yarı finalisti. çok hareketli bir oyun oynuyorlar ve yetenekli isimleri de var. tabii ben geçen seneki performansı falan beklemiyorum ama yarı finalisti yazmasak ayıp olurdu.

    bunlar zaten az çok bildiğimiz şeylerdi aslında. bu seneyi önemli yapan ise premier lig'in cl'ye geri dönüyor olması adeta.

    manchester city: pep yönetiminde kötü bir sezon geçirdiler ama bence iyi bir kadrosu ve hocası var. hala tehlikeli bir takım. ayrıca onlar da iyiden iyiye şampiyonlar ligi tecrübesi kazandı artık.

    chelsea: ne yapacağını merak ediyorum bunların. conte gibi harika bir teknik direktör ile birlikte epl'nin içinden geçtiler adeta geçen sene. bakalım epl'de yaptıkları gövde gösterisinin bu arenaya yansıması nasıl olacak merak ediyorum. özellikle elit takımlarla oynayacağı maçları merak ediyorum. ayrıca hazard'ı falan değil, n'golo kante canavarını şampiyonlar liginde izlemek güzel olacak.

    manchester united: bence kadroları çok yetersiz ama sonuçta de gea, pogba ve lukaku gibi isimleri var ve hocaları da mourinho. hocası mourinho olan her takım gibi ne yapacağı merak konusu ama ben pek bir şey beklemiyorum açıkçası.

    en güzel tarafı da bu sene arsenal'in olmaması. oh be! her sene barca veya bayern ile eşleştiğinde ''büyük kapışma'' diye lanse edilen, sonra barca veya bayern'in hiç kasmadan 5-6 tane sallayıp yolladığı bu takımın bu sene olmaması beni sevindirdi.

    tabii bu epl takımlarının bence şampiyonluk şansı çok düşük zira hala üstte yazdığım elit takımlardan çok aşağıda olduklarını düşünüyorum ama en azından gruplardan sonra daha büyük isimli maçlar görmek güzel olacaktır. tabii ki gönlümüz barcelona'dan yana.
App Store'dan indirin Google Play'den alın