• 38
    daha önce fifa 09'un beklentilerimi yükseltmesinden mütevellit yerlere göklere sıgdıramamıştım bu oyunu* ama ne zaman cafenin tekinde görüp, "hadi biraz oynaşalım." dedim işte o zaman ilk defa bu kadar sövesim geldi pc versiyonuna. oyunun oynanabilirligi her zamanki gibi hoş ama bunun yanında ofsayt taraflarını saymakla bitiremiycem gibi geliyor. bi kere o saha nedir öyle biri acıklasın bana. resmen pastel boyayla boyanmış gibi. trt 3'te resim yapan adam kadar bile olamamış koca ea sports. üstelik oynadıgım bilsiyarın grafikleriyle mi alakalı bilmiyorum ama kale arkasında kameraman, spor yazarı, hatta yedek kulubesi bile göremedim. bi lafımda o seyircilere. o adamlar yandan bakıldıgı zaman neden elvan abeylegesse gibi görünüyor arkadaşım. hepsini toplasan 55 kiloda altın madalyada ringe cıkamazlar. ciddi ciddi bilgisayarda problem var diye düşünüyorum. zira böyle bir şey hem fifa 09'da hem de fifa 10'da üst üste gözden kacmaz. bunun yanında futbolculara da gerekli saygı gösterilmemiş gibi geldi bana. koca messi yanılmıyorsam 30-35 milyon euro civarı bi fiyattaydı. oyunun en pahalı futbolcusu da rooney'di*. tamam hepsinin 100-200 milyon euro olmasını beklemiyoruz ama hic degilse bi 80-90 olsunlar. diger bi begenmedigim yanı fifa 09 gibi cok kolay olması. world classın yanına daha da zor olması bakımından farklı bi mod daha koymuşlar. ama bunda bile 4-5 gol atmak cok fazla zor degil. fifa 08 kadar zor olmasını bekliyordum bu serinin. bu da gözümde eksi puandır. kaleciler de her topta cıkıyorlar nerdeyse. adamlar kalede durmaya gönülsüz gibiler. ayrıca şu kaleci eldivenlerini de degiştirmemişler bu seride de. 2000'den beri aynı eldiven modeli. dedigim gibi daha saymakla bitmeyen kötü tarafı var oyunun. fifa fanatikleri icin pc versiyonu hayal kırıklıgıdır.

    "iyi tarafı hic mi yok pis herif ?" derseniz elbette var. ilk begendigim tarafı kramponların cesitliligi oldu. aklınıza gelebilecek cogu krampon var oyunda. bunun yanında oyunun kendi kramponları daha bi güzel görünüme kavuşturulmuş. eskisi gibi cocuksu durmuyorlar. ayrıca fifa 09'dan sonra hayalini kurdugum acayip bi mod eklemişler oyuna. gercekten harika olmuş. bu modda istedigimiz bir oyuncuyu bir avrupa kupasında yönetebiliyoruz. mac icersinde sadece o oyuncuyu yönetmekle beraber attıgımız paslara, attıgımız calımlara, tuttugumuz adamlara, yaptıgımız isabetli ortalara göre + puan alıyoruz. yaptıgımız her olumsuz harekette de - puan. hemen sag üst tarafta ufak bir kutucuk icinde bu + - durumu gösterilmiş. gol attıgımız zaman kutucuk bir anda yeşilleşiyor. oynadıkca daha da hoşunuza gitmeye başlıyor. gerçi arda'yı secmeme ragmen pek pas alamadım ilk macta ama olsun. gene de bir asistle kapatmıştım ilk macı.

    gel gelelim bilgisayar kullanıcılarına büyük haksızlık yapılmıştır benim gözümde. fifa serisi benim icin ev hanımlarının yıllardır kullandıgı camasır deterjanı gibiydi. degiştirmeye kıyamazdım. ama cok incittiler bu kâlbi coook..
App Store'dan indirin Google Play'den alın