resim
Jason Grégory Marianne Denayer
Takım:Al-Fateh
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.84
Uyruk:Belçika
  • 1679
    gelmesine çok olumlu bakacağım bir isim.
    tudor bu sene 4'lü savunma oynatacağını belirtti ki kişisel görüşüm de türkiye'de büyük takımların 4'lü savunma oynamaları gerektiği yönünde.
    yine bana göre avrupa'da da mücadele eden ve 4'lü savunma oynayan bir türk takımının kadrosunda en az 5 tane defansın ortasında oynayacak oyuncu bulunmalı (tercihen 2'si sol defans oynayabilecek özellikte olan).
    bu noktada yine türkiye'de oynayan bir büyük takım olduğumuz gerçeğini göze alırsak, özellikle süper lig maçlarında rakiplerimiz bizi kontratakla vurmak isteyen ekipler.
    denayer'in sür'ati ile bu tip kontrataklara karşı çok önemli bir koz olacağını düşünüyorum. bunun yanında kendisinin ayağı gayet düzgün, yan toplarda da muazzam bir zaafı yok.
    tabii ki keşke kendisi hava toplarında daha etkili ve solak bir oyuncu olsaydı.
    çok düşük bir kiralama ücreti artı ileride satın alma opsiyonu ile maicon ile türkiye için oldukça iyi bir ikili olabilirler.
    buradaki endişeler ikisinin de hamleli sağ stoper olmaları ve denayer'in hava toplarındaki etkisizliği.
    ancak geçen seneki yan top sıkıntılarımızda stoperlerimizin boylarının kısa olmasının yanı sıra bek ve kanat oyuncularımızın hareketli oyunda yandan yapılan ortalara müdahale konusunda yetersiz olmaları ve orta saha oyuncularımızın özellikle duran toplarda hava hakimiyeti zafiyeti de etkili oldu. yoksa mehmet batdal, adebayor gibi bir iki örnek hariç türkiye'de hava toplarında etkili uzun boylu forvetler yok.

    özetle denayerin kontralara karsı sür'ati karşılığında hava topu hakimiyetimizden biraz feragat edebiliriz bence. zaten mariano'nun gelişi ile içeri açılan ortalar, imbula'nin selçuk'u kesmesi ile duran toplardaki tehlike ve oyun kurmadaki problemler azalacaktır.

    kadro mühendisliği açısından ise, mevcut savunma oyuncularımızı kalitelerine göre sıralamam gerekirse maicon > serdar (ne yazık ki sakat)> ahmet > hakan (ne yazık ki yaşlı ve yavaş) > koray (ne yazık ki çok tecrübesiz ve gecen seneyi sakatlıktan dolayı kaçırdı).

    maicon'un ilk 11'deki yerini garanti kabul edersek ve yanına denayer'i monte edersek; serdar-ahmet onları yedekler, hakan da emre aşık gibi kontratı bitene kadar 5. stoper olarak kadroda durur.
    koray'ın ise türkiye içinde bir takıma (maaşının tamamının ödenmesi koşuluyla) kiralanması ve tecrübe kazanması seneye hakan gidince yerine hazır bir şekilde gelmesini sağlar.
    sonuç olarak her ne kadar bu sene biraz elimiz rahatlasa da hala maddi olarak çok rahat bir konumda değiliz ve takımın eksikleri hala çok fazla. kiralık bir denayer fiyat performans olarak bize çok faydalı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın