• 122
    ajax'ın politikası farklı, bunu manchester united ile oynadıklar uefa finali öncesi paylaştıkları videoda görebilirsiniz. onlar için gençler öncelik, 1981 yılından bu yana çıktıkları her maçta altyapıdan en az bir futbolcu oynatmayı başarmış ve bunu görev edinmiş bir kulüp.

    her sene bir tane texrübeli alıyorlar ve kulübede oturuyor o da zaten. bu sene bu görev huntelaar'ın. ancak şöyle bir durum var 20 yaşında geleceğin sneijder'i olarak nitelendirilen nouri büyük bir talihsizlik yaşadı ama onun yerine de frenkie de jong'u düşünüyorlar o da 19 yaşında. sneijder az süre almayı kabul ederse anlaşabilirler, balka bir ihtimal görmüyorum.

    edit: sneijder'in ajax altyapısından çıktığı dünyaca bilinen bir gerçek, ancak benim anlatmak istediğim genç oyuncu politikaları. zira illa altyapıdan oyuncu oynayacak diye bir kontenjan yok hollanda'da yabancı sınırı da yok. ajax, gençlerle oynayan ve yetiştiren bir kulüp. kulübün felsefesi bu yönde. şuan dünyadaki her oyuncuya istediği paraları verebilecek zenginlikteler sadece bu yaz 45 milyon euro gelir elde ettiler satışlardan ama onlar bundan ziyade gençlere yöneliyorlar. örnek vermek gerekirse geçen sene 6 ay brezilya'da david neres'i izleyip 15 milyon euro'ya transfer ettiler.

    dediğim gibi sadece nouri'nin yaşadığı talihsizlik bu transferin önünü açabilir ama yine onların felsefesi yapılan transferlerin gençlerin önünü tıkamaması yönünde. huntelaar ile de bu koşulla anlaştılar. 19 yaşındaki dolberg'in arkasında beklemeyi kabul etti huntelaar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın