resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 683
    bu adama sabretmekten kasıt ne, onu da göz önünde bulundurmak lazım tabi. yoksa ki jupp derwall'in dönemiyle bugünü kıyaslamak "ee ne var yani, istanbul'u kuşatmakta ne var ki olum?" diyerek fatih sultan mehmet'e laf atmaya benzer heralde. sanmıyorum ki bu adam lucescu'dan, gerets'ten daha kötü işler yapsın. bu sene, olmadı seneye şampiyon oluruz heralde. kötü de oynasak baya bi gol atıp maçları kazandığımız için en kötüsünden ligi ikinci bitirip şampiyonlar ligine gideriz bu sene. sabır'dan kastımız, bizi üst üste şampiyon yapması falansa, yarından tezi yok gönderelim zaten. en kötü teknik direktörlerle bile şampiyon olabiliriz, bu açık. bizim derdimiz ne, bu soruya cevap bulmak lazım. bizim uzun yıllar götürecek bir sitem, köklü bir değişiklik. (4-4-2'den 4-3-3'e geçmek de kağıt üzerinde basit görünse de adamın kıçından (yediğimiz golleri düşünürsek) kan getiriyor, bunu görüyoruz.)

    jupp derwall'le kıyaslamayı uygun gördüğüm nokta, derwall'in bize bir kimlik kazandırmasıdır. adam bizim üzerimizde bişeyleri değiştirmiş ki, bu başarılar gelmiş. işte rijkaard'da da bu var. bu adam, total futbol denen şeyi oynatmaya çalışıyor bize (kimsenin bilmediği bir gizli gerçeği açığa çıkardım şu an eheh), ve eğer başarırsa, tıpkı bugün derwall'i andığımız gibi ilerde de rijkaard'ı anarız.

    rijkaard barcelona'da ne yaptı tam bilemiyorum, ama bir adam bir takıma şampiyonlar ligi'ni aldırmışsa, o adama biraz olsun sabır gösterilmeli arkadaş. işin hala "o kadroyu bana versinler, ben de alırım" kısmındaysanız, ki değilsiniz eminim, chelse'nin falan yıllardır o kupayı alamadığını hatırlatıyım. boru mu lan, şampiyonlar ligi bu.

    2000 avrupa futbol şampiyonası yarı finalinde elenmek, o şartlar altında kötüymüş evet. ama biz, 4 yılda bir düzenlenen bir turnuvada oynamıyoruz ki o şampiyonadaki yarı finalde elenmeyi baz alalım. baz almamız gereken nokta, o yıl hollanda'nın oynadığı futbolsa eğer, rijkaard bizim için kesinlikle doğru adam gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın