resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 681
    antrenörlük kariyerinde 3 takım çalıştırdığını gördüğümdür.

    hollanda milli takımı...başarılı fakat yarı finalde italya'ya yenildikleri maç tam bir skandaldır hollanda adına.hemde ev sahibi ve muhteşem bir kadroya sahip oldukları turnuvada total futbolları yalan olmuş 9 kişilik italya 'yı yenememişlerdir.

    sparta roterdam...sistem filan oturtamamış bu mütevazi takımı birde küme düşürmüştür.

    fc barcelona...güzel işlere imza atmıştır 1 milyar dolarlık kadrosu ve lionel messi denilen sihirbaz ile birlikte.sonunda da başkan laporta tarafından soyunma odası elden gidiyor disiplin sağlayamıyoruz efendim denilerek yollanmıştır.

    şimdi ben teknik direktörümüze henüz birşey denmemesi gerektiğini düşünüyorum.ama bana kalırsa teknik direktörlük kariyeri çok daha fazla isimler galatasarayı yönetmiştir.mesela mircea lucescu'nun yanına önünü ilikleyip girebilir ancak.onun için çok fazla sihirbaz şöledir böledir sabredelim denecek bir hoca değildir.normal bir teknik direktördür umarım başarılı olur.benim gözümde extra bir kredisi olacak kariyeri yoktur.

    jupp derwall örneğini verip sabır diyen sözlük yazarlarına da şu bilgiyi vereyim.

    helmut schön’den sonra 1978 yılında almanya milli takım teknik direktörlüğü görevini üstlenen jupp derwall, alman milli takımı’yla 1980 yılında italya’da avrupa şampiyonu, 1982 yılında ispanya’da düzenlenen dünya kupası’nda da dünya ikincisi olmuştur.

    böyle bir kariyere sabredilir ama hocamızın sahip olduğu kariyer öyle çok güven verici sabredilmelidir bir kariyer değildir.abartmamak lazım.normal bir hocadır.elinde alternatifli bir kadro vardır.başarılı olmasını umarız.fazlasını hakedecek bir geçmişi yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın