resim
Gilbert Imbula Wanga
Takım:-
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.86
Uyruk:Kongo DC
  • 174
    forvet arkasında oynasa sırıtmayacak bir tekniği, kanatta oynasa sırıtmayacak bir hız potansiyeli var ve imbula'nın boyu 1,86 cm.
    boş adam diyenler çıkıyor arada, bilhassa onlara ve herkese sorarım, dünyada hem teknik hem hızlı hem de 1,85 üstü kaç tane merkez orta saha vardır sizce?
    yaya toure yahu ki hızlı da değildi, adam son iki senedir yürüyecek dermana bile sahip değil ama manchester city taraftarları ona tapıyor. sadece manchester city taraftarları da değil, dünya üzerindeki çoğu futbolsever onun şu anki haline bile tapıyor. çünkü modern futbolda en bulunmaz yapıya sahip. uzun boylu, geniş hacimli, üst düzey teknikli ve bir ön libero. evet sahada öylesine gezinir gibi oynuyor bazı anlarda ancak diğer orta sahaların veremediği katkıyı da o veriyor. düşünün uzun boylu olup teknik olanı bile ne kadar değerli orta sahaların, imbula'da ek olarak bir de hız var. işte tam da bu yüzden değerli. işte tam da bu yüzden onlarca milyon avro bonservisler harcandı uğruna. işte tam da bu yüzden dünyanın sayılı orta sahalarından.

    basan, ısıran, rakibe çift dalan, tekmeye kafa atan, çok koşan bir futbolcuysa asla değil. hani ola ki geldi adamdan farklı şeyler beklemeyin diye söylüyorum bunu. imbula hiçbir zaman sert diye tabir edebileceğimiz tipte bir orta saha olmadı. pogba tarzında, teknik, oyun kurucu bir oyuncu. ne var ki öyle heybetli duruyor ki sahada, basıp rakibi ısırmasına da pek gerek kalmıyor. bizim takımımızda çok koşan ve sert tipte bir orta sahayla değerlendirildiği vakit çok ama çok güzel bir performans verir. diyelim ki ek bir transfer yapamadık o mevkiye, tolga maç başı 12-13 km koşu mesafesine bulabilen bir futbolcu olduğundan imbula'yı maç içinde dinlendirip onun performansını optimum seviyeye çıkartabilir. ha bana kalırsa çok koşan ve pire gibi bir orta sahayı tercih ederim.

    bu arada eğer ki imbula isteniyorsa ve transfer de edilirse selçuk inan şimdiden yolluğunu yapmaya başlasın derim ben çünkü ikisi aynı aynda olmaz. ikisi de oyun kurucu, defanstan top çıkartan orta sahalar. bizim beceri yoksunu ekiplerimiz selçuk ve imbula'yı aynı anda oynatmaya kalkışsa bile zamanla bunun facia bir karar olduğunu anlar ve birinden birini keserler. eh normal şartlarda kesilen ismin kim olduğu da bellidir. normal şartlarda...

    bir de kendisini ilk izlediğimde bu adam bu yaşına rağmen nasıl böyle hızlı koşabiliyor demiştim. sonra baktım ki daha yirmi bir yaşındaymış. şüphelenmedim değil ama sonuç olarak yaşına değil performansına bakmak lazım. o da gayet iyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın