• 133
    bilmiyorum sozluk ne kadar izin verir ben yazayim silerlerse canlari sagolsun.

    konu ile ilgili 1 yildir yaptigim analizdir:

    1- ergenekon da gercekti, şike de, ayakkabi kutulari da.
    2- bu operasyonlarin hepsi devlete sizan feto tarafindan gerceklestirilmistir.
    3- oslo gorusmeleri ingiltere basta olmak uzere iran-rusya tarafindan sizdirilmistir.
    4- sizdirma neticesinde ayakkabi kutularina varan karsilikli dusmanlik meydana gelmis ve sozde stratejik ortak hedef alinmistir.
    5- 15 temmuz bir duzmece darbedir.
    6- 15 temmuz iktidar tarafindan organize edilmis bir darbe degildir. basarili olmus bir tehdit darbesidir.
    7- iktidarin derin devleti, ergenekon (vesayet)'dan cemaat'e evrilmisken oslo'dan beri yasanan surecin sonunda basarili bir tehdit darbesi ile bunun seyri yine degismis, tahtirevanin bir kolu inmis obur kolu yukselmistir.

    zeit: süremiz doldu ama belki alman hükümetinin geçen yılki darbe girişimi hakkındaki görüşlerini merak edersiniz?

    erdoğan: eğer bir şey biliyorsan neden olmasın. biz de öğrenelim bakalım darbeciler kimmiş? (gülüyor)

    zeit: alman hükümeti şuna inanıyor: gülen hareketinden kişiler tezgâhın içinde yer aldı ama bu merkezde gülen hareketi tarafından kontrol edilen bir darbe değildi. gülen üyeleri, kemalistler ve oportünistler tarafından yapıldı ve 8 binden daha az asker katıldı. alman istihbaratının şu ana kadar öğrendikleri bunlar.

    gazetecinin yani alman hukumetinin belirttigi "kemalist" topluluk bugun darbe sonrasi hukumetin en buyuk destekcisi 0,004 oy potansiyelli adamlardir. tabii gazete bu fraksiyonun ordu icindeki uzantisini isaret etmekte aslinda.

    darbe sonrasi isaret edilen feto-ust akil-abd-globalciler suclu ilan edilmisler.

    mesele feto denilerek kadrolarin tazminatsiz (devletin gider kismasidir belki de) gonderilmelerinden beri ayni meseledir:

    ifsa edilmis fetocularin yerine yeni fetocularin girmedigini ayiklayacak bir mekanizma bulunmamaktadir ve devlet ile ordunun belki de daha fazla feto ajanina maruz kalip kalmadigi belli degildir.

    bunlarin yaninda "fetonun/darbenin siyasi ayagi" soyleminin de, tum partilerin iclerindeki fetoculerin varliklarindan haberdar olmalarindan ve partilerin birbirlerine bu suclamalari politik kazanc gayesiyle yapmalarindan dolayi her partinin kendisini bu isin disinda birakarak kendi fetocusunu korumasina yol acacak sekilde konuya bakmalarini saglamis ve feto'nun gectigimiz 1 sene boyunca siyasi partilerden temizlenememesine sebep olmustur.

    darbenin siyasi ayagi / partilerdeki fetoculer soz obeginin bu maksatla icad edildigini de biraz zorlayarak da olsa dusunmekteyim.

    bu saatten sonra (belki de once de ama emin degilim) insanlari sokaga dokecek tum sebeplerin yukaridaki fraksiyonlarin tornasindan ciktigi/cikacagi iddasinda bulunarak sessizce bebek tatliligindaki apolitizmime geciyorum.

    birsey olursa durtersiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın