• 16
    2010 dünya kupasına gitmeye hak kazanan takım. bu normal bir durum ve haber değeri yok. köpeğin insanı ısırması misali. asıl gidemeselerdi olay olurdu. insanın köpeği ısırması gibi...

    lippi, 2006 dünya kupasını kazandıktan sonra takımı bırakmış, yerine efsane milan kadrosunun elemanlarından roberto donadoni gelmişti. donadoni ile dikiş tutmadı. italyanlar euro 2008'e çeyrek finalde veda etmişlerdi. hoş, mutu o penaltıyı kaçırmasaydı gruptan bile çıkamayacaklardı. buffon'a şükretsinler. tilki italya euro 2008'den sonra kürkçü lippi'ye geri döndü. marcello lippi, bulunduğu takımlarda asla catenaccio oynatmayan bir teknik direktördür. bu huyuyla büyüklerine ihanet eder gibi görünse de futbolseverler durumdan memnun. şahsi olarak ben de catenaccionun müthiş bir taktik olduğunu düşünsem de hücum futbolu izlemeyi yeğlerim.

    lippi, gruplarda catenacciocu trapattoni'nin irlandasına üstünlük sağlayarak güney afrika'ya gidiyor. 2006'daki gibi futbol oynayacaklardır. kalede buffon'un yeri garanti. meşhur italyan savunmacılar artık yaşlandı. zaccardo, barzagli, chiellini gibi isimler cannavaro, nesta, materazzi gibi duvarların yerini alabilir. 2010'da olmasa bile sonrasında mutlaka bu isimleri göreceğiz. ve davide santon... en çok bu oyuncuyu merak ediyorum. lippi, bir açıklamasında bu oyuncuda paolo maldini havası gördüğünü söylemişti. acaba bu gencecik adama forma verecek mi?

    orta sahada andrea pirlo gibi bir şef var. ben forvet olsam arkamda ilk olarak pirlo'nun oynamasını isterim. topu istediğin noktaya atabilecek bir adam. gattuso da mutlaka orda olacak, pirlo'nun yerine de koşacaktır. de rossi, camoranesi, ambrossini gibi isimler de azzuri'nin orta sahası için ihtimal dahilinde.

    lippi'nin 2006'daki forvetinde luca toni, alberto gilardino, filippo inzaghi, vincenzo iaquinta, alessandro del piero ve francesco totti gibi isimler vardı. bu isimlerden bazıları güney afrika'da olmayacak. di natale, quagliarella, francesco rossi gibi isimleri görebiliriz. benim ilk tercihim rossi. nedense di natale'de müzmin yedek havası seziyorum. çok kaliteli futbolcudur o ayrı.

    italyanlar euro 2000'de catenacciocu dino zoff'la final oynadılar. 2006'da ise lippi ile şampiyon oldular. son 10 yıldaki başarıları bunlar ve afrika kıtasına son şampiyon ünvanıyla gidiyorlar. son konfederasyon kupasındaki rezil görüntülerinden sıyrılmaları gerek. gerçi her ne olursa olsun italya daima favorilerdendir ve 2010'da da hiçbir takım azzuri ile eşleşmek istemeyecektir. ne gruplarda ne de eleme turlarında...
App Store'dan indirin Google Play'den alın