• 2
    tarihinde ilk kez dünya kupasına katılacak takım. çekoslovakya'nın çek cumhuriyeti ve slovakya olarak ikiye ayrılmasından sonra futbol olarak çek cumhuriyeti'nin oldukça gerisinde kalan slovaklar 2010 yolcularından. üstelik eleme grubunda çekleri alt ederek bu başarıyı yakaladılar.

    üçüncü grupta oynadığı 10 maçın 7'sini kazanarak slovenya'nın önünde güney afrika'ya giden slovaklar belki de avrupa eleme gruplarının en büyük sürprizini yaptılar. her ne kadar grupları diğer gruplara nispeten daha kolay olsa da herkes çek cumhuriyeti'nden liderlik, polonya'dan ikincilik bekliyordu; ama bu iki takım ilk ikiyi slovakya ve slovenya'ya bıraktı.

    teknik direktörleri vladimir weiss uluslararası arenada tanınan bir isim değil; ama takımını dünya kupasına taşıyarak ülkesine büyük sevinç yaşattı. turnuva kadroları açıklandığı zaman bu takımda ilk olarak filip holosko ve stefan senecky'nin olup olmadığına bakacağız sanırım. ikisi de olacaktır büyük ihtimalle. bunların dışında liverpool'dan martin skrtel ve napoli'den marek hamsik en dikkat çekici isimler. ayrıca teknik direktör weiss'la aynı ismi taşıyan manchester city'li vladimir weiss da kadroda yer alan isimlerden; ama oynar mı oynamaz mı orası muamma.

    ben slovak olsam 2010 yazını iple çekerdim herhalde. bu takım büyük ihtimalle gruptan çıkamayacak; ama yapacakları 3 maç taraftarları için şölen, futbolcuları için ise kendilerini gösterme fırsatı olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın