• 4
    yugoslavya ve sırbistan-karadağ milli futbol takımlarının yeni versiyonu sırbistan milli futbol takımı. kendilerini fenerbahçeli eski futbolcu radomir antic yönetiminde güney afrika'da izleyeceğiz.

    fransa ve romanya'nın bulunduğu grubu lider tamamlayan sırplar fransa'yı play-off'a gönderirken romanya'yı faroe adaları'nın bir üstüne yolladı. sırplar, eski adlarıyla yugoslavlar her dönem futbolun içinde bulunmuşlardır. bir dönem de ülkemizde yugoslav ekolü hakimdi hatırlarsanız. ülkemiz her ne kadar bu ekolden çok kolpa futbolcular görse de kaliteli isimleri barındırdığımız gerçeğini de inkar edemeyiz. bugüne kadar 11 defa dünya kupasına katılan sırpların en büyük başarısı 1962 ve ilk dünya kupası olan 1930'daki dördüncülükleri. 5 kez katıldıkları avrupa şampiyonalarında ise 1960 ve 1968'de iki kez final oynamaları.

    1994'te ülkedeki iç savaştan dolayı amerika'ya gidemeyen sırplar fransa 98'de ikinci tura çıkmasına rağmen davids'in son dakika golüne engel olamayıp hollanda'ya elendi. o dönem kadroda dünya çapında futbolcuları vardı. dejan savicevic, darko kovacevic, predrag mijatovic, savo milosevic ve sinisa mihajlovic gibi isimler rakipler için tehlike oluşturmaya yetiyordu.

    98'in hemen ardından euro 2000'de de gruptan çıkmayı başaran sırplar karşılarında yine hollanda'yı buldu. frank rijkaard'lı hollanda bu defa farklı bir tarife uyguladı sırplara: 6-1.

    2002 dünya kupası ve euro 2004'ü es geçen sırplar 2006 dünya kupasında ateşe düştü. sasa ilic'li kadrosuyla arjantin, hollanda ve fildişi'li grupta kimse onlara şans tanımıyordu. nitekim 0 çekerek elendiler.

    euro 2008'de de yoktular; ama güney afrika'ya iddialı bir kadroyla gidiyorlar. defansta premier ligin iki devinde görev yapan adamlar var: nemanja vidic ve branislav ivanovic. lazio'lu aleksandar kolarov savunmadaki bir diğer tanıdık isim. orta sahada inter'li dejan stankovic'in önderliği olacağı kesin. cska moskova'nın parlayan yıldızı milos krasic bu bölgede sırplara dinamizm katacaktır. forvette ise kaliteli ama sorunlu futbolcu marko pantelic, çubuk kraker nikola zigic ve psv'li danko lazovic gibi tanınmış isimler var.

    kağıt üzerinde iyi bir takım görüntüsü veriyor sırplar. elemelerde grubu lider bitirmeleri kağıt üzerindeki görüntüyü sahaya yansıttıklarının göstergesi; ama dünya kupası bambaşkadır. bütün dünyanın gözü üzerinizdedir. açıkçası 2010'da bu takımın ne yapacağını çok merak ediyorum. bekleyip görelim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın