resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 6268
    bugün kendisi özelinde bir konuda düşünme fırsatı buldum ve bu konuda kendime iki soru sordum, sorduğum ilk soru şuydu: `insan neden bir yabancı futbolcu kuralı olsun ister?`

    buradan yola çıkarak birtakım sonuçlara vardım. yabancı sınırı olunca ne olur? türk futbolcuların değeri artar, bulunmaz hint kumaşı olurlar. çok çalışmalarına gerek kalmaz, azıcık isimlerinin pazarlamalarını yaptılarsa yata yata milyonlar kazanırlar. x futbolcudan formayı kapmalıyım diye bir tasaları kalmaz dertsiz dertsiz gezinirler. teknik direktörünün dediklerini yapmış, taktiksel çalışmalara uymuş uymamış bir şey fark etmez zira teknik direktörün el mecbur onu oynatacağını bilir. bununla beraber alacağı maaş da önemle beraber artar. cepler dolar. yani insan neden bir yabancı futbolcu kuralı olsun ister? menfaatine olduğu için. menfaatini düşünen insana ne denir? menfaatçi.

    ikincisi, insanın yabancı futbolcu en fazla bir tane olsun diye düşünebilmesi için yabancı milliyetli insanlara ön yargıyla yaklaşmış olup onları sevmemesi lazımdır ki bu da açıkça ırkçılığa girer. ırkçılığı da si.tir et daha da genel olarak saygısızlığa girer bu. hatta insan sevmemesi lazım bunun için.

    üçüncüsü insanın bunu herhangi bir tv programında takım arkadaşlarının olmadığı, kendisine göre çok anlam ifade eden yabancıların olmadığı bir ortamda ''bir yabancı futbolcu olsun'' demesi için de bana kalırsa iki yüzlü olması lazım zira takım arkadaşlarının yüzüne gidip de ''seni takımda istemiyorum, içinizden sadece bir kişiyi istiyorum, bence yabancı futbolcu bir tane olsun'' dediğini hiç sanmıyorum. buradan ulaştığım bir başka sonuç da korkaklıktır. madem en fazla bir yabancı futbolcu olsun diyorsun bunu takım arkadaşlarınla da paylaşmalısın, programlara çıkıp pıs pıs söylememelisin.

    gelelim sorduğum ikinci soruya: `insan neden ben kariyerim boyunca hiç hata yapmadım, der?`

    insanın böyle bir şey söylemesi için en başta egoist olması gerekir ki yaptığı bunca hataya rağmen bunları görmezden gelip kendisini yüceltsin. insanın diğer arkadaşlarını küçük görmesi gerekir ki kendisini bu denli övmeyi uygun görsün. insanın diğer arkadaşlarının hatalarına fazlasıyla dikkat edip hafızasına not etmesi, yeri geldiğinde ''aa sen şu şu şu maçta bu hatayı yapmıştın'' diyebilmesi için aklının bir ucuna sokması gerekir ki çok alçakça bir şeydir. dolayısıyla birinin yukarıdaki lafı demesi için egoist, kindar olması gerekir.

    ''ben kariyerim boyunca hiç hata yapmadım.''

    bunu diyen insan kesinlikle yaptığı hatalardan ders çıkartmıyor demektir, bu da hayatının geneline bulaşmış büyük bir hastalıktır. insanın yaptığı hatalardan ders çıkartamaması kötü karakterle olabileceği gibi az okumakla da ilgili olabilir. dünyasının küçük olması, büyük insanlara dair bilgisiz kalışı söylediği söze etkendir.
    yine buradan da genel kültürünün düşük olduğu ve dar görüşlü biri olduğunu söyleyebiliriz.

    velhasıl yazının başından sonuna kadar belli bir mantık çerçevesinde bir anakoldan çıkıp bunu dallandırarak çok ince noktalara sonuçlara kadar gittik. tüm bu bahsettiklerimin kişisel bir görüş olduğunu, ''kesinlikle oyuncu dediğim özelliklere sahiptir'' gibi bir durumun olmadığını söylememe gerek bile yok ancak tüm bunların yanında yazı boyunca vardığımız sonuçları alt alta sıralayacağım:

    menfaatçi
    ırkçı
    saygısız
    iki yüzlü
    korkak
    egoist
    kindar
    dar görüşlü
    kültürsüz
    kendini geliştirmeye niyetsiz

    yukarıdaki özelliklere sahip bir insan ne kadar karakterlidir? tartışmam bile. ha ama yukarıdaki özelliklere sahip olan bir türk futbolcu karakterli olmasa da kesinlikle adamdır.
    türkiye'de adamlık herkesin ağzına meze olmuş basit bir kavramdır. iki yüzlülük, korkaklık, egoistlik, kindarlık gibi filtrelere takılmaz ve daima baki kalır. türkiye'de adam olmak çok kolaydır. iki lafından biri adamlık, yaptığın her davranış kasıntı ''adamlık''larsa bazı cahiller de seni adam sanır. çünkü o kişinin de dünya görüşü adamlar gibi dardır. adam görmemiştir ki adamım diyene ''sen adam değilsin'' diyebilsin...
App Store'dan indirin Google Play'den alın