resim
Carles Puyol i Saforcada
Görev:Genel Müdürlüğün Yardımcısı
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:İspanya
  • 153
    katalan futbolseverler için 'tutku' kelimesinin camp nou'nun çimleri üzerinde vücut bulmuş hali. barça'nın en büyük yıldızı bir zamanlar ronaldinho idi, şimdi ise messi. fakat puyol barça'nın hem defansı, hem ortasahası hem de forvetidir. kaptanıdır, ruhudur, kısaca her şeyidir. tutkuların, insanların olmaları gereken kişilere dönüşebilmeleri için insanlara nasıl yön verdiğinin de en somut örneklerinden birisidir futbol dünyasında. f dergi'nin bir sayısında ali asaf sarıca tarafından kendisi hakkında kaleme alınan yazıda, barça'nın altyapı hocalarına kendisini nasıl kanıtladığına dair oldukça etkileyici bir kısım vardır:

    "ama küçük carles puyol, futbola doğduğu kasabanın takımı olan la pobla de segur'da kaleci olarak başlıyor. henüz on beş yaşındayken omzundan geçirdiği sakatlıktan dolayı futbol hayatı başlamadan bitme noktasına gelmesine rağmen, o günlerde babasıyla arasında geçen diyalog hayatının geri kalanında yaşayacaklarının da özeti gibi:
    - oğlum, ben istiyorum diye değil, eğer sen de çok istiyorsan her şeye rağmen barcelona'da oynama hayalini gerçekleştirebilirsin.
    - evet, çok istiyorum ama doktorlar artık kaleye geçemeyeceğimi söylediler.
    - iyi de sen herhangi bir takımın kalesine geçmeyi mi yoksa nerede olursa olsun barcelona'da oynamayı mı istiyorsun?
    - ben hangi mevkide olursa olsun barcelona'da oynamak istiyorum.

    kaleci oynamasını engelleyen omuz, hayat boyu iyileşmeyecek olmasına rağmen, puyol ertesi gün antrenmana gider ve forvet oynamaya başlar. antrenörleri puyol'u her zaman orta sahada, kanatlarda ve savunmada da görevlendirir. tam da o günlerden birinde barcelona oyuncu izleme komitesinden joan martinez vilesca'nın geldiği maçta hem sağ kanatta, hem de savunmanın ortasında futbol hayatının kalanında da yapacağı gibi her tekmeye kafa sokup döktürdüğünde barcelona'ya seçilen ilk oyuncu oluyor.

    barcelona akademisi la masia'daki ilk antremanda, antrenörler savunma oyuncularının bir adım öne çıkmasını istediğinde, ilk öne çıkan puyol olur. daha sonra orta saha oyuncularının öne çıkması istenir. puyol yine en önde, antrenörünün karşısına dikilir. forvet oyuncularının öne çıkması istendiğinde yine puyol'u gören teknik direktörleri peki sen tam olarak nerede oynamak istiyorsun diye sorduklarında puyol hiç düşünmeden cevabını yapıştırır: fc barcelona'da! "
App Store'dan indirin Google Play'den alın