• 13
    3 yıldır takip ediyorum ve genelde haberlerinin doğru çıktığına şahit oldum. bilmedikleri tabii ki oluyordur. bırakın da o kadar olsun. böyle genel olarak güvenilir habercilerin arada 1-2 tane bilememe toleransı olmalı.

    mesela futbolcunun biriyle her konuda anlaşıyorsun. kalacağı evden cocuklarının gideceği okula kadar her konuyu belirliyorsun. şu gün öğlen imzalar atılacak diye sözleşiyorsun. o gün geliyor, o sabah futbolcunun annesinin de doktorla randevusu var. annesi ağır hasta olduğunu öğreniyor. futbolcu yöneticileri arıyor, belki de annemin son günleri, yanında olmalıyım. ülke degiştiremem bu durumda, transfer iptal diyor.

    transfer olmuyor, sanki bu adamın elindeymiş gibi basıyorlar küfürü haberciye bu sefer. bu örnekler çoğalır. annesi hasta olmaz da başka bir aksilik çıkar mesela.

    geçen levent nazifoğlunun ses kaydını dinledim. diarra yüzde 99 bizde diyor. bu adamı seversiniz sevmezsiniz. ama bunu kafasından atmıyordur herhalde. demek ki iş imzaya kalmış ki öyle diyor. ama olmadı işte.

    dolayısıyla habercilerin 10 tane transfer haberinden 7-8 tanesi doğru çıkıyorsa başarılıdır. arada bilmediği olur. hepsini bilmesi imkansız zaten.

    bu transfer işlerinde asgari ücretten değil milyonlardan bahsediliyor. onun dışında da ülke değiştirme, şehir değiştirme, dil, aile, okul, bilmem ne gibi bir sürü faktör var. bürokratik işler var evrak işleri var, var oğlu var.

    o yüzden arada olur öyle. genele bakmak lazım. o yüzden güvenilir haberciler arada 1-2 tane bilemedi diye hemen üstünü çizip karalamamak lazım.

    hef iki lafından biri yalan olan habercileri kaale almıyoruz zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın