• 3157
    rakibimiz bu kadar buyuk yatirim almisken, federasyondan tut hakemlerine kadar tum tersaneleri ele gecirmisken bu bransa yatirim yapmak ahmakliktir, parayi cope atmaktir.

    rekabet bu spor dalinda cok zor. paran varsa, iyi oyuncun varsa sampiyon olursun. bunun da tek yolu sponsor. zira basketbolda baska gelir kapisi yok. salonlar bes bin kisilik, on bin kisilik. bilet fiyatlari ucuz. en dandik futbol macina bile daha pahali biletlerle bes bin kisi gidiyor. basketbolda salon full olsa bile futboldan daha az gise geliri var. ki tum sene iki bilemedin uc mac salon doluyor. yayin hakki, galibiyet primi vs diye bir dunya da yok. gelirler gulunc.

    bir futbolcunun aldigi maasla takim kurmak cok mu zor argumani da sacmalik. basketboldan kazandigini basketbola, futboldan kazandigini futbola. bayern munih mesela bunu akil edemiyor mu? her sene euroleague sampiyonu olurdu adamlar. taraftarsa taraftar. her mac salonlari full ceker. paraysa para. sadece robben'i emekli etse 15 milyon euro.

    hal durum buyken sponsordan baska sans yok. maalesef galatasarayli olup da kulube oluk oluk para akitacak, para aklayacak bir ulker grubu, bir dogus holding yok arkamizda. 110 yildir da cikmamis. bundan sonra cikar mi mechul.

    yonetime sallamak da taraftarlik vazifesi tabi. taraftar yaramaz kucuk cocuk gibidir. oyuncak icin aglar, oyuncagi alinca ilgisi baska yone kayar. surekli ister. surekli talep eder. hicbir seyi begenmez. hicbir seyle yetinmez. o da hakli, aglayacak tabi benim neden akulu arabam yok diye. arkadasinda var cunku.

    tum sartlar dusunuldugunde, basketbol ve diger amator subelerin en azindan riva projesinden gelecek gelirlerle ekonomik darbogazdan kurtulana kadar kuculmesi kararini destekliyorum. hatta bana kalsa bu gecici surede (4-5 yil) sadece turk sporunu destekleyecek sekilde genc turklerden kadro kurarim. rekabet icin degil.

    gelir getirebilecek tek dal olan futbola odaklanmak dogru karar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın