resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1736
    vay benim garip hocam vay benim yiğit hocam deyu peşine takılasım var mourinho hocamızın. önce madrid'te kurda kuşa yem oldu, sonra da gitti ''uzun zamandır yoktum biri demiş öldü, şimdi de yazsınlar kral geri döndü'' edalarıyla londra'ya. o üstünden güneşler eksik olmayan, cennetten bir köşe şehre(!) ikinci senesinde bir şampiyonluk bahşetti. bununla da yetinmeyip mavilerde ne kadar çer çöp artık varsa hepsini temizledi. üstüne bir de premier lig buglarından olan kendisinin chelsea default taktiğini entegre etti. tam arayı açıp ligi domine edecekken de birkaç kendini bilmez sonradan görme çocuğun ihanetine kurban gitti.

    ha mou hocamın bu süreçte belki de tek suçu kurt zouma denen futbola yabancı elemanı ilk on birde oynatmasıydı. ne vardı bu elemanda bu kadar ısrar edecek onu hala anlamış değilim ama çok net ki kellenin gitmesinin en büyük sebeplerindendi. gerçi zouma'nın da hakkını bir konuda vermek lazım, neredeyse tüm takım kasten kötü oynarken kendisi gerçekten kötü olduğu için kötüydü. yani ihanet etmeyen ender isimlerden biri oldu zira futbol ona ihanet etmişti, kendisiyle hiç iyi anlaşamayarak.

    chelsea'de mou hocanın adamları da var mıydı elbette vardı ancak diğer taraf daha kalabalık olunca savaşı kazanamadı mou hocam. yok eva carneiro'yu neden kovmuş falan. canım mou'nun başını yemek için olmayacak bahaneler ürettiler. zaten türlü dedikodulara göre eva denen mahalle karısı! * (doğuş denen cahile selamlar) kovulduktan sonra chelsea futbolcularını ayartıp mourinho'ya karşı dolduruşa getirmiş. olmayacak iş mi? değil, babacım orası ingiltere ingiltere. imparatorlukları yıkan, savaşlar çıkartan, milyonlar öldüren entrikanın vatanı orası. ha bir de eva hanım üstüne gitti mourinho hocaya tazminat davası açtı. sonra da davayı geri çekti durduk yerde. kim bilir el altından nelerin pazarlığını yapmıştır bu kadın. şeytan yemin ediyorum ya, rıdvan yanında halt etsin.

    neyse sakinim, mou londra'dan ayrılınca manchester taraftarları ellerini ovuştura ovuştura beklemeye başladı tabi. taraftar istiyordu ama taraftarın istemesi yetmezdi. kulübün tanrısı sir alex ferguson'un oluru alınmadan manchester semalarında kuş uçmazdı. gözler sir alex'e çevrildi. sir, mourinho'ya epey de istekli bir şekilde onay verip destek olunca manchester united'ın patronu oldu. oldu da... işlerin kötüleşmesi duraklamadı. gitti pogba denen gamsıza 100 milyon avroyu verdirdi, bütün okları gereksiz yere üzerine çekti. sene boyunca da pogba'nın kötü oynadığı her maç kendisi de ağır eleştiriler aldı. olmayacak transferlerle kendi meşhur taktiğini bozdu, ben her şekilde başarırım dedi ama başaramadı. statik forvet ibra başına bela olunca, ses de çıkartamadı. ander herrera olmasa kefeni yine giydireceklerdi ama sayesinde yırttı. pogbalar, ibralar değil kendisini sezon başında üvey evlat muamelesi yaptığı herrera kurtardı. yine de sezon başında alınması ihtimal dahilinde olan 6 kupanın 3'ünü kazandı, 1'ini de daha oynayacaklar. mourinho bu, o kadar da fark yaratsın değil mi! mesela pep sezonu sıfır kupayla kapattı.

    onun dışında esas mevzu gelecek sezon özelinde. yıllardır mou'yu yakınen takip ederim ama hiçbir dönem şimdiki kadar çaresiz kaldığını görmemiştim. seneye manchester'daki son şansı olacaktır. premier lig'i aldı aldı alamazsa kellesini alacak yönetim. geçen seneki futbolla almasına imkan yok, ee yeni bir taktik üretecek kadar vakti de olmadı. chelsea default taktiğine dönmeye niyetli ama o taktiği oturtmak daima bir seneden fazla sürüyor. yani chelsea taktiğine dönse önünde 2 yıllık bir şans olmadığı için yine kelle gidecek. tek çare şimdiki düzenini geliştirmek gibi duruyor. lukaku transferi bu konuda hayati önemde zira geçtiğimiz sezon manu'yu yakan ibra'nın statikliği ve az koşması oldu. lukaku tam ters profilde bir oyuncu. hem hareketli, hem fizikli, hem de golcü. bir kanat takviyesi ve hakiki bir ön libero ile acaba dedirteceklerdir. yine manu'nun bir başka sorunu da mata ve rooney'nin aynı anda kullanılmasıydı ki rooney de gidecek gibi gözüküyor. stopere lindelöf gelince o bölge biraz soluklandı. şu an orta sahaya yoğunlaşacaklar.

    şimdilik bekleyeceğiz mourinho hocamızın son bir hamlesi daha var mı yok mu öğrenmek için. yeni sezondaki ilk epl maçını iple çekiyorum manchester united'ın. orada az çok detaylar belli olacaktır, diziliş, mentalite, kadro vs. açıkçası tek umudum, italyanların zeki ama asi çocuğu conte'nin londra cephesinde bir kavga çıkartıp sezon ortasında takımdan ayrılması. yoksa işler zor gözüküyor hem de çok zor gözüküyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın