resim
Alex Nicolao Telles
Takım:Al-Nassr
Mevki:Sol Bek
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 2801
    gün geçmiyor ki olayları tek taraflı değerlendirip kendi istediği gibi sonuç çıkartıp sağa sola laf sokmakla tatmin olmanın değişik bir şeklini yaşamayalım.

    ben beğenmezdim öyle uçan kaçan bir futbolcu değildi berbat bir futbolcu da değildi şimdi 2017 seviyesinde pickford gibi bir kaleciye toplamda 46 milyon'a yakın para bayılmış bir epl piyasası varken iki tane ayağı olup elinde brezilya pasaportu olup porto'da oynayan adama 20 milyon vermezse kendi kendini kazıklanmış hissedecek olan epl'ye 25 milyon'a gidecek heyhulası kopunca, ki ortada bir şey yok henüz "bu facebook var ya, şerrefsizim benim aklıma gelmişti ama kimse beni anlamadı destek vermedi yapamadık" moduna bağlayıp "ben demiştim ağbi 40 milyona satardık bu salak taraftar anlamadı" şenlikleri başlamış.

    biz farklı bir alex telles izlemişiz demek ki,

    12/13 sezonu : 39 karşılaşma 1 gol 4 asist
    13/14 sezonu : 21 karşılaşma 1 gol 2 asist (türkiye)
    14/15 sezonu : 36 karşılaşma 1 gol 1 asist (türkiye)
    15/16 sezonu : 25 karşılaşma 2 asist (italya)
    16/17 sezonu : 45 karşılaşma 1 gol 10 asist (portekiz) (2 tanesi şampiyonlar ligi leicester city ve fc brügge)

    adam 4 yılda yaptığı asistin 1 fazlasını portekiz liginde yapmış, bak portekiz ligi diyorum ve altını çiziyorum yumuşak ve futbol oynamaya müsait bir lig (hani emre çolak'ın ispanya liginde parlaması gibi mesela) yani italya gibi çok sert, türkiye gibi kazmalık seviyesinde sert bir lig değil bu arkadaş bizde oynadığı sıralarda yediği her omuza 3 takla atıyordu ayrıca pozisyon alma konusunda ciddi sıkıntıları vardı. x'den iyiydi y'den kötüydü muhabbetine girmeyelim sadece bu arkadaşı değerlendiriyoruz.

    (yahu hiç aklımdan çıkmayan 2 hareketi vardı caner gökhan gönül'e sol taraftan paralel bir pas attı kendisi gökhan gönülü'ün 10 metre gerisinde ve top 1-2 metre yukarısındaydı gökhan gönül'ü kovalamak yerine yetişmesine imkan olmayan o topa kafaya çıktı bu arkadaş, 10 dakika sonra kuyt ceza sahası köşesinde topu sırtı dönük aldı ve telles gidip arkadan bodosdan kuyt'a daldı allahtan herif düşmedi yoksa %1000 penaltı olacak bir pozisyondu) bunun gibi onlarca kritik hata yapıyordu ama ataklara iyi çıkıyor ileride iyi işler yapma potansiyeli vardı bak potansiyeli vardı yaptıklarının ne olduğu yukarıda yazıyor.

    gelişmekte olan bir oyuncuydu ve bizim ligimizde bizim oyun anlayışımızda bizim gibi bir gerginlikten beslenen bir ortamda bu baskıyı kaldırabilecek mental olgunluğu yoktu kalsaydı yukarıda ki gibi hatalar yapmaya müsait bir arkadaştı.

    brezilyalı olması ve yaşının uygun olması nedeniyle doğal bir pazarı olan bu arkadaşın en büyük şansı portekiz ligidir, orada da çok fazla stres ve baskı altında olmayan maçlarda sürekli oynayarak kendisini "stress free" bir ortamda geliştirdi, yukarıda bahsettiğim o mental problemlerinin bir örneği olan şampiyonlar ligi maçında 2 dk'da 2 sarı kart görüp oyundan atılması gibi efsane işler yaptığı da oldu.
    ilk özet : benim için öyle aman aman arkasından ağlanılacak (ribery için hala içim sızlar mesela) bir adam değildi. aldığımız fiyatın üstüne satmayı bile beklemiyordum (o konuda göt etmiştir beni)

    ne yapmış bizde ? yetenekli ama kimine göre harika kimine göre tartışılır bir futbolcuydu fazlası değil, biraz futbol aklıyla yönetilen bir kulüp olsak kendisi gibi bir oyuncuyu gayet rahat bulur getirirdik, bizde oynadığı sırada yaptıklı ortada 52 karşılaşma 2 gol 3 asist hadi biz kıymetini bilememişiz inter'de kıymetini bilememiş demek ki satın alma opsiyonunu kullanmadı,

    diğer taraftan adam milano gördü arkadaş öyle 5 sene galatasaray'da kalmak gibi bir düşüncesi hiç yoktu sıçrama tahtasıydık güzel bir fiyata sattık elinde ki arsayı sattıktan sonra arazinin altından petrol çıkan insan gibi ağlayıp sızlanmanın alemi yok.
    ribery gittiğinde %99 bu adamın sağ bacağı kopsa 20 eder diyordu (o zaman ki piyasada hemde) alex telles için eşsiz futbol ulemalarımız hariç kimsenin böyle bir yetenek gördüğünü sanmıyorum ve kendileri hariç hiç kimse ağlayıp sızlamıyor arkasından.

    umarım porta 25 değil 65 milyona satar bizde yolumuzu buluruz.

    ayrıca he hepiniz eşsiz insanlarsınız geri kalanlar salak, hiç bir işten anlamıyor, barzo, falan filan.

    ekleme : kişi başkasını kendi gibi bilirmiş, yukarıda ki analiz kişiseldir, yazarın hiç kimseyi gömmek aşağılamak bir tek ben haklıyım geri kalanların fikirlerinin bir önemi yok gibi bir amacı yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın