• 4
    bu tamlamada "yaşlı" artık sadece yaşı vurgulamıyor. ortalama insan ömrünün sürekli yükseldiği dünyada, iyi beslenme, güzel zeminler, yeni futbol ekipmanları falan derken elbette ortalama futbol oynama ömrü de bir futbolcu için mutlaka artmıştır ve artacaktır da.
    bununla beraber örneğin 35 yaşındaki bir futbolcu fiziksel olarak çok ama çok iyi durumda olabilir. belli bir kariyere sahip olduğu için ve fiziksel durumuna bakarak almak isteyebilirsiniz. lakin futbolcu kafada futbolu bitirmiş olabilir. kamplar, ağır idmanlar, sürekli maç trafiği büyük bir bıkkınlık yaratmış olabilir. peki bunun farkına klüpler nasıl varacak? bu değerlendirmeyi nasıl yapacak. zira benim örneğim 35 yaş üzerindendi ama van de wielörneğinde olduğu gibi bu doğrudan yaş ile ilgili de olmayabilir.
    bilmiyorum yapıyorlar mıdır -zannetmiyorum- futbolcu transferlerinde de transfer edilecek futbolcuları belli sözlü testlere sokmak gerekiyor diye düşünüyorum. klüplerin bunu normal bir işe alım süreci gibi görmesi gerekiyor. hatta bence türkiye içinden aldığımız futbolculara zeka testi bile yapmamız gerekir diye düşünüyorum. -hayır ironi yok-
App Store'dan indirin Google Play'den alın