• 130
    çok acayip bir kulüp, enteresan işlere imza atabiliyorlar. eh adamlar da haklı zaten kıçlarını da yırtsalar şampiyon juventus oluyor, onlar da gariplerim ne yapsınlar can sıkıntısından değişik uğraşlara merak salıyorlar. mesela geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru sosyal arkadaşlık platformu tinder'la anlaşıp farklı konseptte bir işe imza atmışlardı. anlaşmaya göre sakatlıktan dönmesini kutlamak için arkadiusz milik iki haftalığına tinder'da olacak, insanlarla bilhassa kız hayranlarıyla iletişime girecekti. öyle de oldu. bununla kalmayıp resmi sitelerinden "napoli, tinder'da bir girişim başlatan ilk futbol kulübü olmaktan çok memnun" diye bir yazı paylaşarak işsizliğin dibine vurduklarını onaylamışlardı. o kadar çaresizler ki futbol ve serie a konusunda, teselli olarak tinder'da faaliyet göstermeyi bir şampiyonluk olarak görebiliyorlar. *

    kulüp bir yana sarri de zaten kaçık bir adam, epey hücumcu bir herif ve 8 gol de atsan tatmin olmayacak bir yapısı var. yönetim ona güveniyor ve isterse ömür boyu takımı çalıştırabilir diyor. sarri de insigne ve mertens ile de sözleşme uzattırdı. yani muhtemelen bu şu anlama geliyor, bir üç sene daha insigne- mertens- callejon üçlüsünü napoli ileri hattında izlemeye devam edeceğiz.

    esasında bir kan değişimi beklenebilirdi çünkü her ne kadar italya'da epeyce bir puan toplasalar da avrupa arenasında daimi bir başarısızlıkları var ve bunun da biraz takımın fizik gücüyle alakalı olduğunu düşünüyorum. jorginho- hamsik- zielinski teoride müthiş bir üçlü, teknik olarak üçü de üst seviye ama gel gör ki fizik olarak yetersiz kalıyorlar. bugün chelsea bir matic'i, real madrid casemiro'yu, juventus khedira'yı boşuna oynatmıyor. elbette tekniğin de iyi olacak ancak size'ı geniş bir orta saha bulundurmak artık modern futbolun gereğidir. napoli'yse bunları görmezden geliyor. amaan ben böyle de oynarım diyor ama oynayamıyor. bilhassa avrupada oynayamıyor.

    avrupa arenasındaki başarısızlıklarının bir başka sebebi olarak dengesiz ve temelsiz savunma oyuncuları gösterilebilir. koulibaly iyi bir stoper olsa da bazen olmayacak hatalar yapabiliyor veya ghoulam aynı şekilde saçma sapan işlerle takımı yakabiliyor. benim esas kızdığım konuysa eksiklerinin hiç farkında olmamaları ve bunları kapatacak transferler yapmamaları. keyfe göre oyuncularına zam yapacak, canı istediğinde sırf taraftar mutlu olsun diye transfer yapacak kadar bol paraları var ve insan gibi bir tane canavar orta saha almıyorlar. kulüp istese kante'yi yarın şehre getirir, veya ne bileyim matuidi, casemiro, vidal, matic bu adamlar napoli için iş değil ya iş değil. sol bek ve sağ bek de bana kalırsa falso. görün bakın bu transfer döneminde saydığım bölgelere transfer yapmayacaklardır. ha belki koulibaly'yi satmaya gönülleri olursa bir stoper bulurlar o kadar. onun dışında alacaklarsa yine bir hücumcu veya çapsız bir orta saha alır dönemi kapatırlar.

    gelecek sezon adına da sürpriz pek bir konu yok kendileri adına, aynı şekil devam edecekler. eğer ki olur da allegri meşhur sezon başı tutulmalarından birini yaşar, sarri de lige iyi başlarsa bir mucize beklenebilir. çünkü sarri sezon devam ettikçe açılan bir teknik direktör. 5-7 farklık bir öne geçişte arkalarında kalan juventus'a yarışı kaptıracaklarını sanmıyorum en azından sarri mevcut formundayken sanmıyorum. son olarak serie a'nın yeni sezonunda sarri ve takımına şimdiden başarılar diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın