resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 14082
    şimdi öncelikle, bu başlığa yazıp da "acunla ne işi var yeaaaa" diyen arkadaşların hadi iyimser davranayım %50'si tv8 izler. survivor olsun o ses türkiye olsun bilmem ne olsun mutlaka izler.

    ben milli takım maçlarını bile bu kanalda yada yan yayıncı (tv8,5 mu neydi işte o) kuruluşunda yayınlandığı için izlemiyorum acun aldığından beridir. en fazla (ki cidden en fazla) bir arkadaşıma, eşime, dostuma falan gitmişimdir de televizyonda tv8 açıktır, değiştiremezsin. hah işte o seviyede benim bu kanalla olan ilişkim.

    peki, empati yapalım. wesley sneijder'in yerinde olduğumu düşüneyim. mekan açmışım, acun gelmiş. ben sallamayabilirim, acun benim için eski spor muhabiri ve fenerbahçe'lidir sonuçta. işimi düşünüyorsam eğer bunu yapmamam gerekir ama bizim damardaki kan buna göre davranırım diye düşündürüyor beni. ama acun - wesley üzerinden değil de atıyorum ingiltere'de hatta bunu da atıyorum arsenal'de oynayan x bir italyan oyuncu aynı ibiza'da mekan açmış olsun ve chelsea taraftarı olduğu bilinen bir celebrity bu mekanı ziyaret etsin. siz bu oyuncunun "bana ne geldiyse abi ne yaparsa yapsın" diyeceğini düşünüyor musunuz? bakın, bu kadardır sadece "sürekli fenerlilerle yanyana yeaaa" diyen arkadaşlar için açıklama yapıyorum, izin vs. daha gelemedim. adam bir şekilde bu tanınırlığı kullanır. elini kalbine koydu diye, armayı öptü diye, herkesten çok çabaladı diye siz bu adamı yine metin'le karıştırıyorsunuz. bizim bunu yapma, böyle düşünme hakkımız olabilir. bu adam hollandalı. hani unuttuysanız bu adamın bir dünya yıldızı olduğunu unuttuğunuz gibi. hah, yaptın mı buraya kadar empati benimle birlikte? zor mu? değil. şimdi esas mevzuya gelelim.

    izin.
    empatiye devam. futbolcusun. lig bitmiş milli takım kampına gitmişsin. oynamışsın ve milli takım kampı bitmiş. geçen sezon takım kötü performans göstermiş ve 4. olmuşsun bu yüzden doğru düzgün izin yapmadan yeniden kampla başlamak zorundasın. ama bu arada işlerin de var, kampa başlarsan yetişmeyecek. izin istemişsin yönetimden.

    şimdi, yönetim ne yapabilir?
    1 - izin yok: izin falan yok, derhal gelip takımla birlikte çalışmaya başlarsın yada gelmediğin her idman için ceza kesilir.
    2 - izin kısmi: 1 hafta istedin, ben sana 3 gün veriyorum. ne yap et, bu 3 günde işini bitir ve kampa gel. 3 günden sonra gelmediğin her idman için ceza kesilir.
    3 - izin var: istediğin sürece iznin var, işlerini bitirdiğinde gelirsin kampa.

    bizim yönetim ne yapıyor? 3. seçeneği. neden? haberlere bak "sneijder gelmiyor" diye her gün haber çıkıyor. yahu adam izinli izinli ya zor mu bunu anlamak bu kadar? yönetim bu haberi yaptırıyor, neden? mobbing işte arkadaşım! melo'ya tüm basın yapıldı, fenerlilerin talimatıyla ve melo gitti. podolski'ye son sene her gün yapıldı, podolski gitti. sıra sneijder'de. sonra kime gelecek sıra? muslera'ya mı?

    ya hiç anlamıyorsunuz da, melo kampa gelmezdi uzun süre hatırlıyor musunuz? sonra çıkardı 1.5 ay kamp görmüş selçuk inan'ın 3 katı (en az) performans gösterirdi. "kampa gelmiyor, arkadaşları antreman yaparken sahilde fotoğraf atıyor" diye bütün basın mobbing yaptı. taraftar da gaza geldi "gitsin" dedi. sonuç? 2 senedir melo arıyoruz, 3. sene de aramaya devam edeceğiz böyle devam ederse.

    podolski için ağızları hep "sözleşmeli futbolcumuz, gitmeyecek" demedi mi? sonuç? alınan paraya satıldı, 100 bin euro kar var sadece. hem de japonya'ya. umarım olmaz ama ben poldi'yi de arayacağımızı düşünüyorum.

    hele hele sneijder giderse bu aynı başlıkta bugün yardırıp da "gitsin" diyenler varya, hani geçen sene takımda hücum anlamında bruma ile birlikte tek kıpırdanan adamın wesley sneijder olduğunu söyleyen arkadaşlarla "omo osost yopto" diye dalga geçmeye çalışan arkadaşlar. hah, ilk onlar ağlayacak burada emin olun.

    git ulan wesley. biz bu kadar durmanı istiyoruz da bizden fazla gitmeni isteyenler var. bunlar bu ortamda sana top oynatmayacak, açık. oynasan da "hemen 2 bişey yapınca fanboyları" falan konuşacak. bırak oğlum, ne uğraşacaksın. git amerika olur çin olur katar olur al paranı keyfine bak. bunlarla uğraşılmaz. aynı dili kullanmamıza rağmen biz anlatamıyoruz, futbolun dilini kullanarak sen futbol bilmeyen adamlara bişey anlatamazsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın