resim
Bülent Yıldırım
Görev:Eski Hakem
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 350
    türkiye'de hakemlik yapıyorsan sana gelen talimata uyarak maç yönetmek zorundasın. yoksa hem medya hem federasyon yoluyla linç ediliyorsun, adamı doğduğuna pişman ediyorlar. böylesine kirli bir düzende, hiçbir hakemi ismen suçlamaktan yana değilim.

    fakat cüneyt çakır gibi usta hakemler ince doğrama konusunda uzmanken bülent yıldırım, mete kalkavan ve fırat aydınus üçlüsü vur deyince öldürüyorlar resmen. sadece bu adamların yönettikleri maçlara bakarak federasyonun o sezonki gözdesinin kim olduğu çok net bir biçimde anlaşılıyor.

    bülent yıldırım -> (bkz: 2 kasım 2014 beşiktaş fenerbahçe maçı) olcay şahan'a verilen komik ikinci sarı kart. beşiktaş maça necip'le çıktığı için bülent yıldırım'a fazla bir iş de düşmemişti o gün.
    fırat aydınus -> (bkz: 22 mart 2015 fenerbahçe beşiktaş maçı) üç sarı kart görmesi gereken emenike'nin tek sarı kartla maç tamamlaması, bilic'e hakemin gözü önünde ana avrat söven emre'nin sarı kart bile görmemesi. zaten sezon sonunda bilic de bir röportajında "fenerbahçe türkiye ligi'nde çok ciddi hakem desteği alıyor" demişti.
    mete kalkavan -> (bkz: 13 mayıs 2015 fenerbahçe kayseri erciyesspor maçı) caner'in ikinci sarı kartının verilmemesi, zoua'nın net golünün ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılması. gerçi yine de diego'nun ayağını rakibine takarak kendini atmasına penaltıyı vermemesini takdir etmiştim, sanırım o pozisyona penaltı çalmayı midesi kaldırmadı.

    mete kalkavan -> (bkz: 5 kasım 2016 beşiktaş trabzonspor maçı) iki kez dirsek atan oğuzhan'ın kart bile görmemesi, atiba'nın n'doye'u kündeye getirmesine penaltı verilmemesi, quaresma'nın yusuf'a tabanla girmesinin sarı kartla geçiştirilmesi.
    fırat aydınus -> (bkz: 7 mayıs 2017 beşiktaş fenerbahçe maçı) aslında bu maçı başka bir hakem yönetse bu listeye almazdım ama fenerbahçe'nin en büyük destekçisi olan aydınus'un ince ince de olsa ev sahibi takımı kollaması çok büyük bir konjonktür değişikliğine işaret ediyor.
    bülent yıldırım -> (bkz: 15 mayıs 2017 bursaspor beşiktaş maçı) üç sarı kart görmesi gereken quaresma'nın tek sarı kartla maç tamamlaması, beşiktaş'ın iki golünden önce topu kaptığı gri pozisyonlarda faul çalınmaması.

    bakalım gelecek sezonki kurbanları kim olacak?
App Store'dan indirin Google Play'den alın