resim
Kojo Kwadwo Asamoah
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Orta Saha Sol
Yaş:35
Boy:1.73
Uyruk:Gana
  • 76
    sezon başında pogba'nın ayrılması ve marchisio'nun sakatlığının devam etmesiyle göbekte denendi. bir iki maç fena değildi. hatta "asabob* varken pogba'nın gidişini kim sikler..." filan diyenler oldu ama sonradan fena sıçtı. üstüne bir de şaka gibi sakatlandı zaten. şaka gibi diyorum çünkü geldiğinden beri sürekli sakat.

    https://i.hizliresim.com/5QYLnL.png

    sakatlıktan döndükten sonra da allegri lemina ve hernanes'i dönüşümlü oynatıp kendisini orta sahada pek kullanmadı. zaten sonra da sezonun ilk yarısı bitti, sistem 3-5-2'den, 4-2-3-1'e çevrildi; marchisio iyileşti filan derken orta sahada oynaması söz konusu bile olmadı. yalnız devre arası kendisi için mühim bir hadise gerçekleşti: evra takımdan ayrıldı. yönetim de asabob'a güvendi ve oraya adam almadı. bu arada kendisi de geçirdiği sakatlıkların ve kötü performansının bir kefareti olarak takımı yalnız bırakmamak ve daha iyi çalışmak için milli takımı reddederek afrika kupası'na gitmedi*. sezonun ikinci yarısındaysa alex sandro'nun dinlendirildiği ve oyundan çıktığı maçlarda sol bekte oynadı. allah var, hepsinde de çok iyiydi.

    bence orta sahada oynayamamasının sebebi bu arkadaşın pas özürlü olmasında yatıyor. defalarca pas hatası yaptığına şahidim. öyle 30 metrelik diagonal paslarda da değil ha, normal üç beş metre ötesine bile atamıyor bazen. e orta saha oynayacak adamın da bu hasleti olması gerekir. yalnız kendisi it gibi basar. bu yüzden de orta saha oynatıldığında box to box olarak oynar. defansif orta saha rolünde oynadığını hiç hatırlamıyorum. o yüzden "asamoah gelecek dertler bitecek" diye bir şey beklememek gerek. juve seviyesinde olmaması bizde iş yapamayacağı anlamına gelmez gerçi. hele ki 3-5-2 oynayacaksak kendisi sol kanat bek için gerçekten biçilmiş kaftan olur.

    lakin ben juve'nin kendisini şu sıralar bize bırakacağını sanmıyorum. malum alex sandro'ya chelsea'nin yaptığı astronomik bir teklif var. yerine adam bulunur ama asabob'u yollasalar bir de yedek aramak zorunda kalacakları için en azından durumun netleşmesini bekleyeceklerdir diye tahmin ediyorum.

    yine de böyle sakatlık geçmişi olan, aralık'ta 29'una girecek ve orta sahada işlerliği olmayan bir adama "ben olsam" biraz temkinli yaklaşırdım. lemina'ya ise salça olurdum. ama o işin de başka zorlukları var tabii.
App Store'dan indirin Google Play'den alın