• 385
    anormal bir şekilde çok büyük bir sessizlik var premier league'te. chelsea önceki sezonu büyük farkla şampiyon tamamlayınca belki de takımların ve izleyici kitlesinin hevesi kırıldı. tottenham, arsenal hepten suskun. manchester devlerinde sessiz bir hareketlilik var gibi gözüküyor. özellikle mourinho ve pep'in taht savaşları bu yıl hepten kuvvetlenecektir. 2016-2017 sezonunu birbirlerini denemekle geçirdilerse de artık taaruza çıkmaları ve cesur olmaları gerekiyor. manchester'daki ilk yıllarında arkalarında büyük bir halk ve onlara kayıtsız şartsız destek olan asiller vardı. şimdiyse savaş meydanında yalnızlar, elde edecekleri başarılar veya alacakları mağlubiyetler bizzat onların geleceğini ilgilendiriyor. hata yapma şansları da yok. eğer bu sene de şampiyonluk potasından uzak kalırlarsa gözlerinin yaşına bakmazlar. ya bu savaşı kazanacaklar ya da manchester'ın kasvetli havasına veda edecekler!

    işin bir de ikili boyutu var. pep ve mou'nun birbirleriyle olan mücadelesini dünya biliyor. real madrid- barcelona mücadelesinden sonra ilk kez manchester'ın iki tarafında mücadele şansı buldular ve ilk sene bu mücadelenin galibi çıkmadı. şimdi önlerinde muhtemelen tek bir şans var. birisi şampiyon olursa iklinin diğerine yol verilecektir. ikisi de şampiyon olamazsa ikisine de yol verilecektir. bu şu anlama geliyor bir daha ikili dövüşebilecekleri bir arena çıkmayabilir karşılarına. premier league doldu kontenjan olarak. almanya'da mücadeleye girişecekleri herhangi iki takım yok, ispanya'da taşlar yerine oturdu. fransa onlar için alt klasman bir lig ve geriye kalan tek lig de serie a. mourinho inter'e, guardiola da milan'a giderse bakın siz şenliğe. milan- inter- roma- juventuslu sıra dışı bir lige dönüşürler kısa zamanda.

    premier lig'e dönersek, arsene wenger bu yıl da kefeni yırtmış gibi duruyor. kulüp sahiplerinin seks kaset elinde olunca kovulması da bir hayli zor duruyor! transfer konusunda da wenger her zamanki gibi durgun. ellerindeki en büyük yıldız mesut özil'i de kaybetme ihtimalleri var. ancak wenger böyle bir durumu göze alamaz çünkü taraftar kafayı sıyırıp kulübü basar öyle bir ihtimalde. forvet ve kanat bölgeleri hala yetersiz. ismi geçen oyuncular da yetersiz. lacazette iddiası var ama lacazette arsenal kalibresine ayak uydurabilir mi muamma. çünkü zaman zaman lyon'da bile kötü oyunuyla göze battı bu sezon. arsenal dışında ilgilenen çok büyük kulüp de yok zaten. wenger'in fransız fetişinden başka bir şey gibi durmuyor.
    yine de arsenal taraftarı içlerini ferah tutsunlar, eğer ki üst düzey bir forvet ve kanat almazlarsa wenger kendini kendini idam etmiş olur, bu da en çok arsenal taraftarını memnun eder.

    chelsea'de sular durulmuyor. rahat batmış olacak ki conte ve yönetim arasında ipler gergin. kopabilir bile. hazard'ın geçirdiği sakatlık da işlerini zorlaştırdı, 3 ay oynayamayacak ve muhtemelen ligin ilk 10 haftasını kafadan kaçıracak. oturmuş sistemin değişmesi anlamına da geliyor bu ve kanat takviyesi beklenen bir durum değildi, sezon içinde böyle bir hazırlık yapılmadı. şimdi transfer listeleri yeniden düzenleniyor. matic manchester united yolcusu. o bölgeye bakayoko düşünülüyor ama maliyetini göze alabilirler mi emin değilim.
    yine diego costa konusunda da belirsizlik var. 2-3 tane world class oyuncu almak durumundalar yoksa şampiyonluk apoletinin daha ligin başında kaybederler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın