• 4
    siyahi futbolcular genelde yokluktan büyümenin vermiş olduğu zorlukları yenerek hayat mücadelesini kazandıkları için farklı bir ruh halinde olurlar. görgüsüzlük demeyeceğim buna çünkü hepsinde yok ve bu kadar büyük bir insan topluluğunu bu kategori altında zan altında bırakmak istemiyorum, ancak psikolojik olarak beyaz futbolculardan çok farklı noktalarda oldukları kesin.

    ben bu psikolojik durumu "farklı" olarak nitelendiriyorum, siz istediğiniz şekilde nitelendirin, ancak "mental problem" olarak nitelendirdiğimiz şey aslında bir problem değil, bu farklı bir psikolojik boyut. zira bu tip psikolojik boyut içerisindeki bir oyuncuyu düzeltemezsiniz. bu onlara göre bir problem değildir, içinde bulunduğu durumdur ve asla problem olarak görmezler aslında bize göre de problem olmaması lazımdır ve problem yoksa çözüm de yoktur.

    onun dışında siyahi oyuncuların gerek atletik, gerekse fiziksel olarak beyaz oyunculardan 2-3 adım önde oldukları da barizdir. ancak değişen futbol değildir siyahi futbolcuları benchte bırakan, değişmeyen ve asla değişmeyecek kafa yapısıdır.

    yine de dünyanın en büyük kulüplerinin tarihine, yakın geçmişine ve mevcut durumlarına bakarsanız kadrolarında maksimum 2 minimum 1 siyahi futbolcuya yer verdiklerini göreceksiniz.

    adam o seviyeye çıktıysa yeteneklidir, siyahi olduğunu için zaten fiziksel olarak gelişmiş ve çok atletiktir. e ayrıca bir de sen onun akıllısını bulmuşsan daha ne istiyorsun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın