• 71
    ikibinli yılların başlarında şampiyonluk sınırı 75-80 puanlardı. daha sonra gerek anadolu kulüplerinin güçlenmesi ve gerekse büyük takımların istikrarsız dönemleri, şampiyonluk sınırını 70-75 puan bandına çekti. istisnalar olabilir elbette.
    bu yıl ligimizde şampiyonluk barajı daha da düşebilir hatta son yılların en düşük puanı ile şampiyon olunabilir. şöyle ki, şampiyonluk potasındaki üç takıma baktığımızda; bunun oluşmasını mücize olarak görmüyorum. fb 'ye bakalım: yeni teknik direktörleri var, şike sezonunda takımın başında idi ama üzerinden 6 yıl geçti, bakmak lazım ama iike sezonundaki kadro tamamen değişti. kaleleri değişmiyor geçen seneye göre, defansta kjaer gidecek diye haberler okuyorum. orta sahada ozan benfica ya gidecek diyorlar. bence gitmesede farketmez, yeteneği ortada. lens'i kaybettiler. bence çok büyük sıkıntı. takımı ileri taşıyacak adamları neredeyse kalmadı. valbuena ve dirar geldi. biri 32 biri 33 yaşında. ligi de tanımıyorlar. sanki başka amaçla yapılmış transfer gibi duruyor. forvette de sanırım emenike gidecek.özetle,yeni teknik ekibi var ve hemen hemen her bölgesinde oyuncu değişikliği var.
    bjk de işler biraz daha düzgün. teknik heyeti değişmeyecek. defansta adrianoyu yollayacaklar. stoper mevkiinde bir şişkinlik olabilir;kiralıktan dönen 2 oyuncuları var ve mevcutta oynayanlar var. ama "ısıran" diyebileceğiniz bir adamı yok bu bölgede. yumuşak ve yaşlılar. tosiç 32 oldu mesela.caner 30 oldu. sağ bek ortalaması da 31 sanırım. orta alanda gökhan inleri göndercekler. queresma durumu net değil çin diyorlar. ama yaşı da 34 oluyor not etmek lazım.atiba 35 oluyor keza. taliscanın 1+1 durumu vardı. bu sezon +1 'inde. forvette ba ve abubakar yok bu yıl. bunlarda da hemen hemen her bölgede transfer/değişiklik var. ayrıca yaş itibari ile yaşlı diyebileceğimiz kategorideler.
    bize gelirsek; aslında içlerinde en düzensiz görüntü veren biziz. teknik heyetimiz 6 aylık, kale hariç her bölgemiz sıkıntılı. yeni transferler yapılsa bile daha önce beraber oynamamış futbolcuları birarada oynatmak büyük beceri isteyen bir iş. tudor'a burada çok iş düşüyor. ama diğer takımların durumunu da düşününce kendisinin şansı var. bunu kullanabilmek de yine kendisinin becerisine kalıyor. insanla uğraşmaz da işini yaparsa bence potada kalmaması için bir neden yok. ama basına son günlerde sneijder ile alaklı düşünceleri ve yaşadıkları yansıyor. bu konuyu bence hemen halletmeli.bruma için ibra yı işin içine katarak söyledikleri düşünüldüğünde; bu durumları yönetirken sanki yardım alsa daha iyi olacakmış gibi duruyor.
    sonuç olarak; üç büyüklerin haline bakıldığında bu yıl, son yılların en düşük puanlı şampiyonunu görebiliriz. ya da kim bilir, bursanın yaptığı gibi, belki de başakşehir şampiyon oluverir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın