• 10447
    bastan not: bence sozluge mentor/danisman sistemi getirelim veya cezalari siklastiralim. daha kisa surelerle daha cok ceza verilebilir bu cozum olacaktir, kendimden biliyorum. ne zaman ceza alsam uslubumu uzun sureli yumusak tuttum. mesela polisler ne zaman ceza yazsa, uzun sure hiz limitlerini asmiyorum. taa ki kendimi tekrar guvende hissedene kadar.

    devam:

    sozlugun kalitesi anlaminda, ilk uye oldugum zamanla suanki zaman arasinda cok fark var.

    oncelikle, ben 16-23 yaslarim arasinda kufurlu konusan atarli bir ergendim. facebook'un bana 7 yil once bugun minvalinde hatirlattigi bazi gonderilerden gercekten utaniyorum mesela.

    yasadigimiz nefret soylemlerinin, siddet orijinli konusmalarin sebebi maalesef egitimli egitimsizlik ve egitimli cehalet. cahillik, bilgisizlik gibi giderilmesi kolay bir olgu degildir. zira cahilligin en buyuk problemi reddetmedir. gormezden gelmedir. degisime korku ve nefret duymaktir. yani, benden onceki yazar arkadasin dedigi gibi, 'dogrusu bu' demek cahillere uygulanabilecek bir yontem olamaz.

    bana uygularsin, "ya olum boyle boyle demissin ama o is oyle degil, bak boyle" dedigin zaman aklima yatarsa "hmm hakikatten yav" der gecerim. ama bunu bir cahille paylastiginda "sen ne biliyosun amk benim enistem komiser" minvalinde bir cevap alirsin ve balatalari yakarsin.

    sozlukte cok degil 1 yil oncesine kadar cok daha uygun bir uslup ve kalite vardi. bu durumun kaybedilmesinde hepimizin payi var. oncelikle nickalti linc olayini sonlandirmamiz gerek ki maalesef birden fazla kez ben de bu olaylarda bulundum.

    sapkami onume koydugumda insanlari elestiremiyorum, zira bir zamanlar ben de azman bir ergen ve yazmamasi gereken seyleri sinirle yazan biriydim ki hala zaman zaman bu hislerime yenik duserim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın